6.2 C
Ljubljana
četrtek, 6 maja, 2021

Specializant infektologije poslanki LMŠ Korčetovi zamašil usta: “COVID oddelki po SLO so praktično vsi polni. Postelje iščemo po vseh bolnišnicah, dežurni kolegi so v stiski.”

Federico V. Potočnik, zdravnik specializant infektologije Splošne bolnišnice Celje, ki je javnosti znan kot eden izmed borcev iz prvih bojnih vrst, in ki je ob pričetku epidemije novega koronavirusa, poročal o dejanskem stanju v slovenskih bolnišnicah, pa se je danes odzval na norčevanje poslanke LMŠ Jerce Korče: “Glih iz dežurstva. COVID oddelki po SLO so praktično vsi polni. Postelje iščemo po vseh bolnišnicah, dežurni kolegi so v stiski. Dva sem dal na intenzivo, eden (mlad!!) takoj intubiran. Predstavljajte si moje občutke, ko berem mnenje poslanke, da “strašimo ljudi”.” 

Zdravnik specializant infektologije, Splošne bolnišnice Celje Federico V. Potočnik se je na Twitterju odzval na provokacije poslanke LMŠ Jerce Korče, ki je zapisala sledeče: “Glej ga zlomka. In vse to jim uspeva brez strašenja ljudi, brez ‘govorca’, brez afer tipa ‘reševali smo življenja’, brez trganja ustave, …” Izjava poslanke se sicer nanaša na novico, da na Švedskem, ki je znana po svojem liberalnem pristopu in kjer upada število novih okužb z novim korinavirusom, kar je Potočnik komentiral s tem, da so COVID oddelki po Sloveniji tako rekoč vsi polni, dodatne postelje pa se išče po vseh bolnišnicah, njegovi dežurni kolegi pa so v stiski. Sam je kar za dve osebi odredil intenzivno nego, od tega za eno mlajšo osebo.

Obenem je zdravnik, specializant infektologije, še pojasnil: “Pojasnilo: COVID oddelke odpiramo in širimo glede na potrebe, zdaj jih bo treba spet, ker je okužb vse več. Reorganizacije dela in kadra potekajo vsakodnevno. Delamo kar lahko s tem kar imamo. Diskvalifikacij našega dela pa prosim ne.” A to ni prvič, da je moral Potočnik dajati pojasnila poslancem iz vrst leve opozicije. Nedavno je to storil tudi za Marka Bandellija, ki se je pokroviteljsko jezil nad stanjem v slovenskem zdravstvu: “Vam razložim. Že sumi na covid nam vzamejo ogromno dela: poseben protokol, prostor, sive cone, čakanje na brise, odložene preiskave, prevozi v covid centre.”

Bandelli je sicer na Twitterju povprašal: “Koga ima ta klapa vladnih strokovnjakov za norca? Zdravstvo v kolapsu, ker 50 hospitaliziranih in 10 na intenzivni?? Respiratorhev pa 450. V 7 mesecih niso znali niti organizirati začasnega namestitvenega centra Covid, luknjo pa za 4,2 milijardi. Izjave pa take..” Leva opozicija se pri nas rada bori proti določilom slovenske zdravstvene stroke in vladajoče koalicije z očitki, da so se na Švedskem boja z epidemijo novega koronavirusa lotili povsem drugače, in da zadnje čase število okužb celo pada, ob čemer pa pozabljajo na to koliko smrtnih žrtev je požel takšen model že v tej skandinavski državi pa tudi na katastrofalne razmere v številnih drugih državah kot so na primer Brazilija, ZDA, Rusija, Italija, Španija in Francija. Obenem je potrebno vedeti, da so lokalne Švedske razmere bistveno drugačne od razmer v mnogih drugih državah. Država je namreč zelo redko poseljena, številni Švedi pa so že tako ali tako izolirani, saj na domovih živijo sami. Družinsko življenje namreč izumira. 

Domen Mezeg/Nova24TV

Zadnje novice

Sorodne vsebine