27.5 C
Ljubljana
petek, 18 junija, 2021

Sošolka iz Bele Krajine Tomićevi glede migrantov: “Želim, da sprejmeš povabilo in prideš za teden dni živeti na moj dom, da spoznaš MOJ svet!”

“Ne želim te prepričevati, koliko migrantov srečam na cesti, v gozdu, koliko jih ponoči trka na vrata. Želim, da sprejmeš povabilo in prideš za teden dni živeti v moj dom in od blizu spoznaš življenje v mojem svetu,” se je v odzivu na zapis poslanke Violete Tomić, kjer zanika prisotnost migrantov v Beli krajini in prisotnost strahu med tamkajšnjim prebivalstvom, odzvala njena nekdanja sošolka iz gimnazije Črnomelj.

Poslanka Levice Violeta Tomić je z nedavnim zapisom na Facebooku, kjer je zanikala prisotnost migrantov in prisotnost strahu med prebivalstvom, precej razburila javnost, še posebno tiste, ki živijo v Beli krajini, neposredno ob glavni migrantski žili, kjer je samo letos mejo nezakonito prestopilo več tisoč ilegalcev. Prav tako smo nekateri mediji poročali, da ti za seboj po gozdovih puščajo veliko smeti, dogajali so se tudi vlomi v objekte, ljudi je zato upravičeno strah.

Brezbrižen odnos poslanke Tomićeve je demantirala Belokranjka, ki je svojo nekdanjo sošolko iz gimnazije Črnomelj naslovila kar s “tovarišico” in ji povedal, da še danes obe živita v različnih svetovih. “Ti v Ljubljani, jaz sama na Bistrici. prvi sosed je oddaljen slabe 3 kilometre. pa en želim tarnati, rada sem tu. Drugje sploh ne bi znala živeti. Danes me je prvič zmotilo tvoje pisanje na Facebooku,” je zapisala prebivalka Bele krajine in dodala, da ni bilo prvič, da ji je pritisk dvignila radikalna poslanka, ki sicer redno in populistično udriha čez SDS in izkoriščevalske kapitaliste.

 

Celoten članek lahko preberete tu!

Zadnje novice

Sorodne vsebine