3.7 C
Ljubljana
ponedeljek, 19 aprila, 2021

Soros v zadnjem četrtletju zapravil več kot 10 milijonov dolarjev za lobiranje o odprtih mejah, njegov vpliv v ameriški politiki vse manjši

Globalistični milijarder in zagovornik odprtih mej George Soros je v zadnjih treh mesecih zapravil več kot deset milijonov dolarjev za lobiranje v ZDA za odprte meje. Vseeno ves njegov trud ne prinaša želenih sadov, saj ameriški predsednik Donald Trump iz Bele hiše nažene vsakogar, ki je kdajkoli sodeloval s Sorosom ali njegovimi organizacijami.

Soros je za lobiranje o odprtih mejah v zadnjih treh mesecih zapravil vrtoglavih 10,38 milijona dolarjev. V prvem četrtletju je po poročanju portala Neon Nettle zapravil 12,89 milijona dolarjev zato, da bi promoviral svojo politiko“Novega svetovnega reda.”

Njegova neprofitna organizacija The Open Society Policy Center je v poskusih, da bi pritisnila na ameriške zakonodajalce, lobirala tako med demokrati kot tako imenovanimi “Rinoti”, tj. republikanci, ki so to samo po imenu. Kot je zapisano na spletni strani Sorosove neprofitne organizacije, so “nestrankarska in neprofitna organizacija, ki se ukvarja z lobiranjem z namenom vplivanja ameriške zakonodaje v zvezi z domačimi in tujimi zadevami, kot so državljanske pravice in svoboščine, pravosodna reforma, imigracija, multilateralizem, pomoč pri razvoju …”.

Trump proti Sorosu, populist proti globalistu
Vse odkar je v Belo hišo prišel Trump, se je Sorosov vpliv na ameriško politiko močno skrčil. Trump namreč ne trpi zunanjih vplivov. Zaradi tega je tudi letel nekdanji svetovalec za nacionalno varnost general H. R. McMaster.

Soros je med drugim financiral napade na Trumpova pogajanja s Severno Korejo, saj je finančno podprl tri akte kongresa, ki so bili namenjeni sejanju razdora med dvema državama. Navkljub vsemu so se akti izkazali za zapravljanje davkoplačevalskega denarja, zaradi Trumpovih uspešnih pogajanj.

Lažnih republikancev, kot sta Paul Ryan in John McCain, ne prepriča niti dejstvo, da je republikansko stranko prevzelo Trumpovo volilno telo. Prostora za mlahavost in brezzobo udinjanje demokratom ni več, česar so se začeli zavedati tudi republikanci, ki so uvideli, da proti Trumpu ne morejo zmagati. To vseeno ne bo zadržalo Sorosa, da ne bi do konca leta poskusil s še kakšno zakonodajo, ki bi promovirala nelegalno priseljevanje.

Ivan Šokić/Nova24TV

Zadnje novice

Sorodne vsebine