7.2 C
Ljubljana
petek, 7 maja, 2021

Šokantno odkritje Mladine: Nekdanji odgovorni urednik Nova24TV Miro Petek med administratorji portala, ki ga je urejal!

Kot smo že poročali, so se v teh dneh različni mediji razpisali o domnevnem vdoru hekerske skupine Anonymous v strežnike Nova24TV. Do najbolj presenetljivega odkritja do zdaj pa so prišli “raziskovalni” novinarji tednika Mladina. Na spletu se je namreč pojavil seznam imen, s katerega so novinarji uspeli razbrati, da naj bi bil administrator novic Nova24TV tudi član stranke SDS, Miro Petek, sicer nekdanji odgovorni urednik spletnega portala Nova24TV.

Mediji v rokah tranzicijske levice so se nadejali novih povezav medija Nova24TV s stranko SDS, ko so hekerji Anonymous obelodanili vdor v naše strežnike. V svoji gorečnosti pa so pozabili na osnovni novinarski princip – preverjanje informacij. Vendar so kljub temu Mira Petka razglasili za človeka blizu SDS, brez da bi omenili, da gre za nekdanjega odgovornega urednika portala Nova24TV, ki je razumljivo imel dostop do spletne strani.

Mladina je namreč objavila prve izsledke vdora hekerjev v strežnik Nova24TV, in sicer seznam administratorjev portala Nova24TV, kjer je kup imen, ki že dolgo niso več sodelavci našega medija. S tem so se potrdile naše navedbe, da hekerjem ni uspelo vdreti do novejših podatkov, temveč so se dokopali le do stare varnostne kopije spletne strani.

Neverjeten novinarski dosežek Mladine
Medtem se je na Twitterju oglasil tudi ključni akter presenetljivega odkritja, dolgoletni raziskovalni novinar in nekdanji poslanec SDS, ki je prav tako “pohvalil” raziskovalni dosežek Mladine. “Ja, res veliko razkritje preiskovalnega novinarstva. Kot odgovorni urednik Nova24TV sem menda res moral biti tudi administrator spletne strani.”

Na seznamu, ki se pojavlja na spletu, in ki naj bi vseboval imena administratorjev oziroma urejevalcev so tudi sicer imena, ki so enostavno dostopna vsakemu, ki se malo sprehodi po Nova24TV spletnem portalu. Z velikim pričakovanjem se zato veselimo naslednje “udarne novice” raziskovalnih prispevkov Mladine.

Sara Bertoncelj/Nova24TV

Zadnje novice

Sorodne vsebine