7 C
Ljubljana
sobota, 8 maja, 2021

Socialistična evroposlanka Tanja Fajon z napovedjo ustavne obtožbe naletela na odpor: Ko spregovorijo občutki in ne dejstva!

Po torkovem srečanju voditeljev opozicijskih strank je zadonela novica, da evropska poslanka in neizvoljena predsednica Socialnih demokratov Tanja Fajon poziva k ustavni obtožbi predsednika vlade Janeza Janše. Vse skupaj seveda ne čudi, saj ta nikdar ni skrivala želje po predčasnih volitvah. Apetiti po oblasti, na kateri so v SD večino časa, so namreč le zelo veliki. Na poziv Fajone se je Janša že odzval in v poduk poudaril, da je očitno, da jim je namesto soodločanja v prvem planu rušenje, hujskanje in nagajanje. 

 

Janša je glede napovedi ustavne obtožbe v odzivu na družabnem omrežju Twitter zapisal: Povabili smo jih tako v koalicijo kot v partnerstvo za razvoj. Lahko bi soodločali, pa raje rušijo, hujskajo in nagajajo. Sicer pa o nasilju “voditeljica”  stranke SD, pravne naslednice zločinske Komunistične partije Slovenije, ki je pomorila na deset tisoče Slovencev. Še vedno iz ukradene judovske vile.”

Fajonova je v svoji nedavni izjavi za javnost poudarila, da naj bi v času te vlade prihajalo do nedopustnih posegov v tožilstvo, policijo, sodstvo in medije. Vladajočo koalicijo je ocenila kot operativno nesposobno in ideološko nevarno. “Poletje nam letos ni prineslo običajnega dopustniškega ritma. Za to sta poskrbela Covid-19 in koalicija Janeza Janše, ki sta skoraj usklajeno skrbela za neprekinjen občutek izrednih razmer. Če nam napori znanosti in medicinske stroke vlivajo upanje, da virus vedno bolje poznamo in obvladujemo, pa nam Janez Janša in njegova vladajoča ekipa iz dneva v dan dokazujejo, da jih zanimajo zgolj osebne in strankarske korist,” je zatrdila in dodala, da se mora po njeno vlada usmeriti v strateške projekte “stran od boja z namišljenimi sovražniki, državo pa mora vrniti k jedru EU, k demokratičnim in ekonomsko in razvojno najmočnejšim državam.”

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine