-3.2 C
Ljubljana
ponedeljek, 6 februarja, 2023

Smo levičarskemu ministru za delo dopust plačali davkoplačevalci?

Piše: Sara Kovač (Nova24TV.si)

Po poročanju portala N1 je minister za delo Luka Mesec našel način, kako združiti delo in zabavo – službeno je odpotoval v New York, potem pa si je tam privoščil še dopust. Ob čemer se je vredno vprašati, na čigave stroške. Z ministrstva nam na tovrstna vprašanja še niso odgovorili. Glede na to, da v stranki Levica na davkoplačevalce gledajo kot na nekakšno molzno kravo, seveda ne bi bilo prav nič nenavadno, če bi se izkazalo, da Mesec dopusta ni plačal iz lastnega žepa. 

“Moji osebnosti bolj ustreza biti minister kot biti opozicijski poslanec,” je v intervjuju za N1 povedal Luka Mesec, ki je zaenkrat še minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. Medij je navedel, da so se z Mescem pogovarjali v petek, ko se je vrnil iz New Yorka, kjer je bil najprej s špansko ministrico za delo Yolando Diaz Perez na konferenci Združenih narodov, potem pa je tam ostal še na dopustu.

Iz objave gre torej razbrati, da je koordinator stranke Levica, ki meni, da denarja s pobiranjem prihodkov od premoženja ne bo dovolj, službeno pot v New York izkoristil še za dopust. Ob tem se seveda poraja vprašanje, kdo je plačal stroške ministrovega poleta in nastanitve – glede na to, da je združil službeno pot s svojim dopustom, bi bilo seveda najbolj priročno in levičarju podobno, če bi vse stroške zvalil na davkoplačevalce. Pri katerih se trudi, da bi jim pobrali še več, kot jim trenutno namerava pobrati vlada Roberta Goloba.  Z vprašanji smo se obrnili na ministrstvo, vendar danes odgovorov še nismo prejeli.

Luka Mesec službeno (Foto: Instagram)

Nekateri se tudi sprašujejo, ali si je polet rezerviral sam, saj je bila sicer za to plačana uslužbenka iz državnega proračuna – kar lahko pomeni, da je javna uslužbenka v službenem času opravljala zasebne zadeve ministra. Če bi šlo za ministra prejšnje vlade Janeza Janše, bi o tem seveda pisali že vsi mediji – a tako kot vedno, mainstream mediji svojih novinarskih nosov v početje pripadnikov garniture, kateri tudi sami pripadajo, ne vtikajo.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine