-2.2 C
Ljubljana
sobota, 29 januarja, 2022

Slovensko združenje domoljubnih novinarjev: Napad na novinarja kaže, da svoboda medijev in svoboda izražanja na Nizozemskem hitro nazadujeta in da je potrebna misija Evropskega parlamenta in Evropske komisije

Piše: Slovensko združenje domoljubnih novinarjev. 

Slovensko združenje domoljubnih novinarjev izraža veliko zaskrbljenost zaradi nedavnega napada s strelnim orožjem na znanega nizozemskega novinarja Petra R. de Vriesa, ki je bil v svoji karieri znan kot novinar, ki je pisal o številnih odmevnih primerih kriminala.

Gre za zelo hud udarec svobodi tiska na Nizozemskem, s tem pa tudi v Evropski uniji. Nizozemska tako postaja življenjsko nevarna za ljudi, ki opravljajo poklic novinarja. Menimo, da je k temu nasilju pripomogla tudi neevropska politika premierja Marka Rutteja.

V združenju, kjer podrobno spremljamo dogajanje, opažamo nazadovanje svobode medijev na Nizozemskem. Menimo, da je svoboda izražanja kot vrednota EU na Nizozemskem nevarno ogrožena.

Slovensko združenje domoljubnih novinarjev predlaga Evropskemu parlamentu in Evropski komisiji, da organizira posebno misijo na Nizozemsko, ki bo preverila dejstva na področju medijev in svobode izražanja.

Slovensko združenje domoljubnih novinarjev

Ljubljana, 7. julij 2021

Zadnje novice

Sorodne vsebine

1 komentar