19.3 C
Ljubljana
nedelja, 19 septembra, 2021

Slovenski jugonostalgični turisti razburili z zastavo nekdanje komunistične Jugoslavije na vrhu Velebita

Slovenski turisti, ki so prvomajske praznike preživeli v Zadru, so tamkajšnjo javnost razburili s provokativno jugonostalgično potezo. Na izletu po Velebitu so namreč na najvišji vrh tega gorovja izobesili zastavo nekdanje Socialistične federativne republike Jugoslavije, je poročal tamkajšnji lokalni medij Antena Zadar.

Zastavo so z vrha sicer zelo hitro umaknili predstavnik stranke Neodvisni za Hrvaško (NHR) Elvis Gospić in drugi, ki so se takrat znašli na Vaganskem vrhu. Kot je ob tem dejal predsednik zadarske podružnice NHR Mate Lukić, bi morali vsi gostje njihove občine in mesta Zadar izkazovati spoštovanje in dostojanstvo do domačinov. Obenem pa bi se po njegovih besedah morali zavedati, kakšna grozodejstva je hrvaški narod utrpel od te iste peterokrake zvezde, je še poročala Antena Zadar, ki so jo povzeli tudi drugi mediji.

No, nas pa vse skupaj niti ne preseneča, saj dnevno v Sloveniji doživljamo obujanje vzorcev iz prejšnjega totalitarnega komunističnega režima, da o tem, da imamo na oblasti vlado, ki vlada s pomočjo ekstremistične jugo-nostalgične Levice, sploh ne govorimo.

Zadnje novice

Sorodne vsebine