15.4 C
Ljubljana
nedelja, 16 junija, 2024

Slovenski davkoplačevalci spet olajšani za milijone, ki jih Golobova vlada namenja za Palestince

Piše: G. B. 

Priznanje Palestine bo slovenske davkoplačevalce tudi konkretno udarilo po žepu. Golobova vlada je namreč že namenila nove milijone za Palestino. 

“Na sejah vladnih odborov je vlada med drugim sprejela sklep, s katerim bo Slovenija namenila dodatna finančna sredstva za pomoč Palestincem, in sicer 1.000.000 evrov Agenciji Združenih narodov za pomoč palestinskim beguncem in prebivalstvu na okupiranih palestinskih ozemljih ter v Jordaniji, Libanonu in Siriji. Poleg tega bo namenila 1.000.000 evrov Svetovnemu programu za hrano (WFP) ter 500.000 evrov slovenskim izvajalcem razvojnega sodelovanja in humanitarne pomoči ali strateškemu partnerju za nujni humanitarni odziv ali mednarodnemu partnerju za zdravstveno in psihosocialno rehabilitacijo žrtev konflikta na Bližnjem vzhodu ali nujno humanitarno pomoč,” so sporočili iz vlade.

Povedano drugače: Golobova vlada je iz slovenskega proračuna sunila dva milijona in pol evrov. Za agencijo, ki jo navaja vlada, je znano, da je slednja pod močnim vplivom Hamasa, saj svoje prostore “posoja” teroristom.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine