30.7 C
Ljubljana
sreda, 19 junija, 2024

Slovenskega voznika kamiona v Belgiji napadli migranti: Pustili so ga ležati nezavestnega z razbito lobanjo!

Piše: Sara Kovač (Nova24tv.si)

Nekdanji poslanec in predsednik stranke SNS Zmago Jelinčič je na socialnih omrežjih delil zgodbo enega naših državljanov, ki naj bi bil žrtev nasilja nezakonitih migrantov. Hudo naj bi jo skupil voznik kamiona, ki je hotel preveriti, ali se med njegovim tovorom nemara ne skriva kak nezakoniti migrant. Voznik kamiona je po spletni izpovedi preživel, kar pa še ne pomeni, da je ni pošteno skupil. Napadalci so ga pustili ležati nezavestnega in z razbito lobanjo. “Takšna in podobna pisma prihajajo vsak dan,” je na spletu zapisal Jelinčič. 

Potem ko je v javnosti prišla na dan zgodba o pritoževanju “beguncev” nad prehrano v azilnem domu na Kotnikovi v Ljubljani in se je v zvezi s tem kritično odzval prvak neparlamentarne stranke SNS Zmago Jelinčič, se je nanj obrnila gospa. Ta je besna nad nasiljem migrantov, ki so našli zavetje v Evropi, in podelila moževo zgodbo, s katero želi prebuditi ljudi, da ne bi nasedali zgodbam promigrantskih aktivistov, ki migracije prodajajo kot kulturno obogatitev brez kakršnih koli slabosti.

Mož je postal tarča “beguncev”
“Pozdravljeni, ko ste ravno dali objavo, kako se begunci pritožujejo nad hrano, imam še jaz nekaj povedati. Moj mož je voznik kamiona. Ravno danes ponoči okoli dveh zjutraj je obležal nezavesten in z razbito lobanjo v Belgiji, ker so ga napadli begunci. Seveda vsakič, preden odide v Anglijo, pregleda tovor, da se ne bi slučajno skrili v tovor,” je izpostavila in pojasnila, da če bi britanski mejni organi našli samo enega migrantana v kamionu, bi ga v Angliji zaprli za 5–7 let. “Prosim, da to objavite, da se bo narod mogoče kdaj zbudil in začel protestirati, kakšna gamad prihaja k nam in v celotno Evropo, mi pa to veselo plačujemo, da jedo 4-krat na dan!!! Nastradali bomo vsi. Naši otroci, naša prihodnost, mi, naši starši, bratje, sestre … Pa lep pozdrav, gospod Jelinčič,” je zaključila v sporočilu, ki ga je Jelinčiču posredovala prek Facebooka.

Vir: Facebook Zmago Jelinčič Plemeniti

Pod objavo razočarane gospe se je usul kup kritičnih komentarjev v smislu: “Žalostno, da so begunci bolj zaščiteni kot narod lastne države”; “Ko sem potoval v GB, sem na lastne oči videl, kako so premetavali kamionarje in celo enega vklenili, ko so odkrili, da so kameltrajbarji v kasonu. Tega noben medij ne piše. Sicer pa pravijo, da niso to begunci, ampak pripravljena armada. Ko jih bo dovolj v EU, bodo naredili z Evropejci Blitzkrieg”; “In mi hlapci to požiramo in plačujemo za to z našimi davki, našimi žulji, našim znojem!!! Brez milosti za take”; “To se dogaja na dnevnem redu. Le da pri nas ljudje ne verjamejo. Dokler se ne zgodi naši družini.”

Migranti nezadovoljni nad serviranimi obroki
Gospa se je na Jelinčiča obrnila potem, ko se je ta kritično odzval na nezadovoljstvo migrantov, ki so nastanjeni v azilnem domu na Kotnikovi v Ljubljani. Prek Facebookove skupine “Tukaj smo” so migranti izpostavili svoje nezadovoljstvo nad prehrano, ki jim je dodeljena. Kot trdijo, se jim dodeljene količine hrane ne zdijo zadostne. “To je naša hrana v azilnem domu na Kotnikovi. Nikoli se ne pritožujem nad hrano. Rad bi samo izpostavil, da bi bilo veliko bolje, če bi lahko prosilci za azil takoj ob prihodu v Slovenijo dobili delovno dovoljenje, da bi si lahko kupovali svojo hrano in si kuhali sami. Zdaj pa moramo čakati brez dela in denarja devet mesecev, šele po devetih mesecih dobimo dovoljenje za delo in ne rabimo biti več odvisni od menze azilnega doma. Ta hrana, ki jo dobimo v azilnem domu, zagotovo ni poceni za državo. Mi pa smo po njej lačni. Najbrž nekdo dobro zasluži, ko dobi od države denar za našo hrano, postreže pa nam tole. Kar hočem povedati, je, da bi bilo bolj prav, da se nam omogoči delati, da lahko sami izbiramo, kaj in koliko bomo jedli,” navaja zapis v času, ko se marsikateri Slovenec le stežka prebija iz dneva v dan, ker so šle cene naravnost v nebo.

 

 

“Štiri dnevne obroke imajo in oni so lačni. Marsikateri Slovenec nima takega kosila. Pa tudi prišleki verjetno doma niso imeli niti delca takega kosila. Ostali bi doma, ne pa da zažirajo našo državo. Sicer pa niso prišli delat, ampak, ko dobijo delovno dovoljenje, po komandi EU združevat družine. Iz vsakega jih bo nastalo 5, 10 ali 15 na naši sociali,” pa je v zvezi s kritiko zapisal Jelinčič.

 

Foto: To so primeri obrokov, ki jih prejemajo nastanjeni v azilnem domu na Kotnikovi.(Foto: FB skupina Tukaj smo)

Migrantsko nasilje v Evropi ni redkost
O nasilju v Evropi smo nedavno poročali v zvezi s silvestrovanjem v Nemčiji, kjer so med aretiranimi prevladovali migranti. Spomnimo. Na silvestrovo so se v Berlinu zgodili številni nemiri in napadi na uradne osebe. Video na Twitterju je med drugim prikazal streljanje osebe na policijski avto. Nemški mediji so poročali, da je bilo silvestrovanje za reševalne službe v Berlinu vse prej kot sproščeno: na prelomu leta so morali gasilce poklicati 1717-krat. Pred polnočjo so se zgodile številne nesreče. Zabeležili so tudi več napadov na uradne osebe. Gasilci, policija in tudi politiki so šokirani. Samo berlinska gasilska brigada je zabeležila 38 napadov, 15 reševalcev je bilo ranjenih, eno osebo pa so morali hospitalizirati. Poleg tega je bilo ranjenih 41 policistov. Ni zamerljivo, da v Neuköllnu, kjer so izgredniki kosili, beležijo kar 46-odstotni delež migracij.

Foto: zajetje zaslona/Bild

Težav z neuspešno integracijo migrantov pa nimajo le v Nemčiji, ampak tudi drugod po Evropi. Še posebej v Franciji. Potem ko je francoski predsednik Emmanuel Macron novembra lani javno priznal, da so tujci odgovorni za polovico vseh kaznivih dejanj v Parizu, so podrobnejši podatki pokazali, da so na nekaterih območjih stopnje kriminala, ki jih zakrivijo migranti, še višje. Pogosto namreč stojijo za nasilnimi ropi. Ker kriminal v Franciji zaradi množičnih migracij skokovito narašča, nekateri francoski državljani vse bolj jemljejo zakon v svoje roke in včasih trpijo tudi posledice. Še posebej odmeven je bil lani primer 60-letnega Francoza, ki je skušal posredovati, ko je opazil dva moška, ​​ki sta ropala hišo njegovega soseda v francoskem mestu Pornic. Eden od moških, 20-letni ilegalni migrant iz Brazilije, je do smrti zabodel starejšega moškega, ki jima je hotel preprečiti rop hiše.

Tudi Slovenija ni imuna na težave. V obdobju od 1. januarja 2022 do 30. novembra 2022 je bilo po podatkih policije obravnavanih 27.224 nedovoljenih prehodov državne meje. Število je večje za 192,4 odstotka glede na primerljivo obdobje 2021, ko je bilo obravnavanih 9.310 nedovoljenih prehodov. Najpogosteje so bili obravnavani državljani Burundija, Afganistana in Indije. Na začetku decembra lani smo poročali o tem, da je migrant iz Eritreje zabodel žensko. Po poročanjih je šlo za starega znanca policije, ki je že več let prebival v Sloveniji in so ga v preteklosti že obravnavali zaradi nasilniških dejanj, vendar ga kljub temu niso deportirali. Le upamo lahko, da se nasilje v Sloveniji ne bo razmahnilo po zgledu drugih evropskih držav.

 

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine