24.1 C
Ljubljana
sreda, 17 julija, 2024

Slovenske levičarske skrajneže zaradi obiska Janše v Ukrajini skoraj pobralo od zavisti – poglejte, kaj so zapisali

Piše: Sara Kovač (Nova24tv)

Zavist je slovenski “nacionalni šport”. Še posebej, ko gre za brezidejni levi politični pol in na drugi strani Janeza Janšo, ki se je z vojno v Ukrajini ter z lastno iniciativo prebil med vodilne evropske politike. To se je vidno pokazalo ob včerajšnjem obisku predsednika vlade Janeza Janše skupaj s premierjema Poljske in Češke, Mateuszom Morawieckim in Petrom Fialom, v Kijevu, s katerim je bilo preneseno sporočilo, da je Ukrajina evropska država in da bo kmalu na poti v EU. Ker je bil obisk deležen kupa pohval in pozornosti svetovnih medijev, si nekateri, kot je prvakinja SD Tanja Fajon, preprosto niso mogli pomagati, da se ne bi obregnili ob obisk. Zavist jim je zameglila razum, v navalu besa pa so govorili in pisali neumnosti. 

Nika Kovač, ki se pred vojno skriva na varnem, je v znak zavisti izpostavila prepričanje, da obisk Janeza Janše v Ukrajini predstavlja golo izkoriščanje vojne in nabiranje političnih točk. To je med drugim podkrepila z “veleumnimi” izjavami, kot so: “Izražanje solidarnosti ni obisk vojnega območja za foto termin s predsednikom Ukrajine, ko doma uvajaš cenzuro, groziš in napadaš. Izražanje solidarnosti ni pošiljanje policije nad organizacije, ki so se udeležile Shoda za mir. Izražanje solidarnosti ni organizacija lastnega shoda v podporo Ukrajini, ki ga v živo prenašaš na nacionalni televiziji, ki si jo ravno prevzel. Izražanje solidarnosti ni ločevanje beguncev na tiste prave in tiste, ki to niso”. Levica očitno še vedno upa, da se bodo spini, s katerimi bi Janšo primerjali s Putinom in njegovo represijo prijeli in vzdržali resno presojo. Pri tem še vedno stavijo na medijsko indoktrinacijo Slovencev in njihovo naivnost.

Stališče Kovačeve in utemeljitev njenega stališča je bizarno tudi v luči dejstva, da je med drugim celo upokojeni ameriški general Wesley K. Clark za CNN ocenil, da ima obisk izreden pomen. “Lahko ga primerjamo z obiskom Londona med drugo svetovno vojno. Za obisk Kijeva danes je potreben izreden pogum,” je še dejal, podobnih misli pa je bila praktično vsa svetovna javnost. Ocena Kovačeva pa ni osamljen primer, saj so levičarji kar tekmovali v tem, kdo bo koga prekosil v neumnostih. V nadaljevanju si lahko ogledate nekaj takšnih primerov.

Tak komentar Zorka niso pričakovali
“Odprava treh PV v Kijev izgleda približno tako, kot če bi sosedu gorela hiša, in medtem ko se ta golorok bori z gašenjem, pride par sosedov k njemu na kavo, da izrazijo jasno in glasno podporo njegovemu gašenju, naredijo še en selfi, ko so že ravno tam, in se junaško vrnejo domov,”
 je glede obiska dejal solastnik agencije Valicon Andraž Zorko. Zorko je bil nato deležen številnih komentarjev, celo takih, ki spadajo na levo. Janša nima pravice leteti v Kijev v strošku denarja, ki je nakraden s prodajo premoženja državljanov! Za ta njegov let bo Republika Slovenija najmanj 5 pravnih oseb poslala v stečaj, da jim bodo prodali zavarovanje, avtomobile in stroje za bagatelo!,” je zapisala ena od uporabnic Twitterja. 

“Janša bi naredil vse, samo, da bi ostal na oblasti. Sedaj je kuhar in podpornik III. WWW,” je zapisal Marjan ŽandarBiti v Kievu danes je velik problem za strahopetca ala janša. Me nihče ne prepriča drugače. Model se tako boji, da bi gradil rov od parlamenta do njegovega znanega skrivališča v kleti CD. Na shodu SDS pa polovica policije varuje njegovo rit,” je zatrdila uporabnica Twitterja Ava Krizaj. Ena od uporabnic Twitterja pa se je obregnila ob opravo Janše. Zapisala je namreč naslednje: Janša se je prav potrudil najti podobno jopo, kot jo nosi Zelenski. Da slučajno kdo ne bo spregledal te herojske analogije. Patetično.” Daleč od tega, da je bila edina. Nekateri očitno menijo, da je nujno, da se sredi vojne spoštuje poslovni bonton.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine