12.2 C
Ljubljana
sreda, 12 maja, 2021

Slovenska sodišča že povsem balkanizirana, zato ni čudno, da sodbe proti balkanskim kriminalcem padajo druga za drugo

Pri pregledu seznamov zaposlenih v državnih inštitucijah se lahko nemudoma zgrozimo. Namreč že na prvi pogled se opazi, da veliko takšnih in drugačnih položajev v javni upravi zasedajo ljudje, ki nimajo slovenskih priimkov, pač pa priimke, ki izvirajo večinoma iz bivših jugoslovanskih republik, kar pomeni, da se ali pa da smo se že čisto balkanizirali.

Zanimiv pa je še en vidik, ki ga je opaziti na seznamu, ki je objavljen v LINKU, namreč da je veliko priimkov, nosilci katerih so zaposleni pri državnih organih, enakih, kar kaže na sorodstveno povezanost kadrov, zato se zdi, da nekateri znajo poskrbeti za to, da sorodniki niso brez služb.

Vsi objavljeni podatki oziroma najdeni na spletnih straneh raznih ministrstev in drugih organov, tako da niti približno ne gre za zlorabo osebnih podatkov, kajti če je podatek javno dostopen tam, ni razloga, da ga ne bi objavili tudi na tem mestu.

Da bi se razmere v Sloveniji normalizirale, bi moralo priti tudi do drugačne kadrovske sestave v javni upravi, do izvedbe novih kvalifikacij pa tudi izbor bi moral biti javen. Takrat ne bodo pomembni priimek, sorodstvene povezave in znanstva, pomembna bosta le znanje in sposobnosti za delo v javni upravi.

V javni upravi namreč vlada negativna kadrovska selekcija, ki se kot rak rana razrašča že od leta 1945. Samo zato je mogoče, da so v ospredju in na položajih ljudje z dvomljivo etično in moralno držo, ki so se tja prerinili brez meril in kriterijev, ki jih ponekod sploh ni, ali pa jih ne upoštevajo. Pri tem prihaja do deprofesionalizacije na vseh ravneh. So pa vsi, ki so na objavljenem seznamu odgovorni za situacijo v državi Sloveniji, ki je vse prej kot dobra: zavozili so namreč Slovenijo!

Popravek:

“Spoštovani.

V vaši zadnji številki se je pojavil zapis moje soproge – sodnice Valentine Radonjić v kontekstu balkanizacije sodstva.

Valentina Radonjić je rojena kot Valentina Ratajc, hči Draga Ratajca in Marije Ratajc, rojene Bukovnik. Do pra-pra dedkov in babic ima izključno in le slovenske korenine.

Sodi ne na Okrajnem sodišču v Domžalah, temveč je že 5 let na Okrajnem sodišču v Ljubljani, oddelek izvršbe.

Kar zadeva mene moja mati Nada Radonjić je po geneologiji do pra-pra dedov in babic nazaj Slovenka. Oče je bil Tomislav Šimek, mati Marica rojena Žunec. Da ne bo nesporazuma – subjektivno se imam za Srba, kar sem po očetovi strani.

Želim vam veliko uspeha v opozarjanju na težave slovenskega sodstva in veliko osebne sreče.

Zvjezdan Radonjić, Okrožno sodišče v LJubljani.”

Zadnje novice

Sorodne vsebine