0.2 C
Ljubljana
četrtek, 15 aprila, 2021

Slovenija po številu okuženih na milijon prebivalcev že na 12. mestu, primerjava z nekaterimi državami kaže, da smo z ukrepi zamudili najmanj dva tedna!

Slovenija je z novimi odkritimi porimeru okužbe s virusom COVID-19 že v eksponentni rasti. To je posledica nepravočasnih ukrepov odhajajoče Šarčeve vlade. Graf povsem spodaj prokazuje različne države. Jasno se vidi, katere so pravočasno sprejele ukrepe.

V petek, 21. marca, smo na portalu Demokracije začeli spremljati širjenje virusa Covid-19 IZ MINUTE V MINUTO. Že takrat je bilo jasno, da bo Italija »padla« in da se utegne cela država spremeniti v karanteno. Tudi predsednik SDS Janez Janša je predvidel možen razvoj dogodkov in pozval Marjana Šarca, premierja v odhajanju, »naj nemudoma skliče Svet za nacionalno varnost, naj se ustanovi nacionalni krizni štab, naj sproti seznanjajo javnost o virusu in naj se učinkovito nadzira območje na kritičnih vstopnih točkah v Sloveniji«.

Spodnji graf prikazuje število primerov okužb v Sloveniji.

 

(Vir: arhiv Demokracije)

Spodnji graf prikazuje število okuženih na milijon prebivalcev, kjer je Slovenija med 125 državami, kjer so zaznali okužbo, že na 12. mestu.

 

Opomba: za Francijo še ni novih podatkov. (Vir: Coronavirus World Meter)

Spodnji graf prikazuje priomerjamo rasti števila okuženih v nekaterih državah.

(Vir: Twitter)

Zadnje novice

Sorodne vsebine