8.1 C
Ljubljana
petek, 1 marca, 2024

Slovenci drago plačujemo, Janković pa azilantom omogoča brezplačne prevoze z LPP???

Ljubljančan, ki je kontaktiral naše uredništvo prejšnji teden, nam je zatrjeval, da je Ljubljanski potniški promet (LPP) izdal azilantom/ imigrantom večje število posebnih kartic Urbana, ki imetnikom omogočajo neomejeno brezplačno prevažanje po ljubljanskih avtobusih.

Zatrjeval je, da je te posebne kartice videl na lastne oči in da so imetniki teh kartic zagotovo azilanti, ker stanuje v bližini azilnega centra in jih tako vsakodnevno vidi na avtobusih.

Ker se še spomnimo, kako je pred leti mestni holding najlepšega mesta na svetu za svoje izgube krivil »zastonjkarje«, predvsem dijake, ki naj bi se brezplačno šlepali po ljubljanskih avtobusih, nas je globoko zaskrbelo, da ne bodo v bodočnosti azilanti/migranti krivi za propad LPP ali bankrot Ljubljane.

Čeprav smo vprašanja že pred dnevi poslali na LPP, do zdaj nismo dobili odgovora. Molk mestnega podjetja je toliko bolj zgovoren.

No, danes (23.5.) je LPP le odgovornil na naše vprašanje: ” Ljubljanski potniški promet ne zagotavlja brezplačnih prevozov migrantom, niti azilantom.”

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine