4 C
Ljubljana
sobota, 8 maja, 2021

“Slika diktatorja Tita je kljub zanikanju TV Slovenije visela na volišču!” pojasnjuje “zaplet” bralec, ki je Demokraciji poslal fotografije z volišč

Novica, da visi slika množičnega morilca in diktatorja Tita na enem izmed volišč v občini Koper, je dvignila veliko prahu (TUKAJ). Tako veliko, da se je novinarka TV Slovenija odpravila na preiskovalno poslanstvo in ugotovila, da slike Tita ni bilo na volišču Pobegi – Čežarji, tam je bila samo partizansko-komunistična razstava.

No, po včerajšnjem prispevku na TV Slovenija se je oglasil bralec, ki nam je v nedeljo posredoval fotografije. Takole je zapisal:

»Spoštovani, pošiljam popravek v Demokraciji. Med volitvami je v 2. volilni enoti v 5. okraju (Koper podeželje) prišlo do problema, kjer so na dveh voliščih viseli totalitarni simboli. Natančneje, na volišču v Borštu je visela slika Josipa Broza Tita. Medtem ko so na volišču v Pobegih visele slike s totalitarnimi simboli. Hvala za razumevanje in lep pozdrav.«

Volišče Boršt (Slika: bralec)

Torej, na volišču Pobegi – Čežarji je bila razstava NOB, ki je ideološka in kjer so bili totalitarni simboli. Slika množičnega morilca in diktatorja Tita pa je visela na volišču v Borštu.

Volišče Pobegi – Čežarji (Slika: bralec)

Zadnje novice

Sorodne vsebine