8.7 C
Ljubljana
sreda, 22 marca, 2023

Slavijo junaka: pogumni najstnik rešil sovrstnico domačinko pred alžirskim posiljevalcem

Piše: P. T.

Trinajstletnica bi lahko doživela usodo nesrečne Lole, če ne bi bilo pogumnega vrstnika, ki se je zakadil v alžirskega posiljevalca in deklico rešil.

Pretekli petek se je po poročanju francoskega Figara 13-letna deklica sprehajala po ulicah mesta Cenon (predmestje Bordeauxa). Medtem ko je po mobilnem telefonu govorila z materjo, je do nje pritekel 49-letni alžirski migrant, jo zgrabil in potisnil, da je padla. Nato jo je prijel za lase, odpel zadrgo in ji poskusil svoj »organ« potisniti v usta.

V bližini je bil najstnik, ki je to videl. Zakadil se je v migranta in deklici omogočil, da je zbežala. Ko se je Alžirec lotil pogumnega dekličinega vrstnika, so prišli domačini in ustavili napadalca. Nato so ga obkolili in počakali na policijo. Medtem je najstnik ostal ob dekletu, ker je Alžirec vedno znova poskušal planiti na žrtev.

Moški se je upiral tudi policistom. Dva je ugriznil v roko, pri čemer je eden od ugrizov povzročil hudo poškodbo živcev.

Po nadaljnji preiskavi so policisti odkrili, da je bil moški v preteklosti že enajstkrat (11-krat!) obsojen. Gre za brezposelnega Alžirca, kli uživa droge in živi na tuj račun (s socialno pomočjo). Med zaslišanjem na sodišču je zanikal, da bi imel karkoli opraviti s primerom in da se ne spomni ničesar.

Francija te dni slavi mladega junaka.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine