16.2 C
Ljubljana
četrtek, 23 septembra, 2021

Slapšakova odkrito zagrozila Počivalšku in Pivčevi: Čaka vaju enaka kalvarija kot Janeza Janšo

Bolj odkrite grožnje, kaj čaka Zdravka Počivalška (SMC) in Aleksandro Pivec (Desus) ter njune poslance, če ne bodo ubogali in se odpovedali sodelovanju z Janezom Janšo, kot jo je danes na spletni strani časnika Večer izrekla Svetlana Slapšak, si človek težko zamisli.

»Mizerna pisunka« je sicer zvito in zavito, a dovolj jasno povedala, da bosta predsednika SMC in Desusa deležna enake kalvarije kot predsednik SDS. Kaj to pomeni, je jasno. Od fabricirane obtožnice in montiranega sodnega procesa prek uličnega nasilja, ustrahovanja in poniževanja družinskih članov do obsodbe, zapora in lažnivih medijskih podtikanj.

Slapšakova ne skriva mnenja, da so mediji do zdaj odigrali ključno vlogo pri »sesuvanju« Janše, kot prava vedeževalka napoveduje, da bo kot predsednik vlade začel akcijo proti »režimskim medijem«. A je ne skrbi za leve medije kot take, še manj za novinarje, ki si služijo krih, ampak to, da ne bo orodja za »sesuvanje« Janše. V katerih medijih bomo zdaj to počeli, se sprašuje, a že naslednji hip najde rešitev: »Ko se krčijo mediji, se širi ulica.«

Torej ulica, nasilni protestniki, sežiganje slik, granitne kocke v državna poslopja, ustrahovanje politikov in njihovih družil z obiski drhali na domovih, obešanje lutk z mostov. To ni nič drugega kot poziv na linč. In predsednik SDS je to že občutil. »Janša je to že imel priložnost spoznati in verjetno bo imel priložnost gradivo tudi obnoviti,« zapiše Slapšakova. Torej, po njeno je Janša tega že navajen, zato očitno proti njemu taki »ukrepi« ne bodo dovolj učinkoviti. Zato je treba ne samo zastrašiti, ampak sesuti tudi »nove zaveznike« SDS:

»Njegovi novi zavezniki so lahko ključni pri izzivanju ulice – poklicno tveganje, kaj hočemo. Če se koalicije oblikujejo na podlagi dveh milijard in treh ministrov (poskus izračuna ministrice Pivčeve), ulica skoraj zagotovo v določenem trenutku zahteva svoje. In to ni nikoli obračunano v isti politični valuti, s katero operira omenjena ministrica: ulica zahteva, da nekateri pač utihnejo in odidejo.« 

Slapšakova je na nek način vesela, ker ni predčasnih volitev. Volitve po njeno nosijo samo lažni optimizem in so zgolj potrata časa. »Ta nam je nedvomno naklonjen, že zato ker ga ne tratimo. Bodimo torej hitri,« konča sestavek z naslovom Distopija.

Kaj to pomeni? Da je čas za ulico, ki mora zdaj obračunati ne samo z Janšo, ampak tudi s Pivčevo in Počivalškom. Če slučajno ne bo uspešna, so na voljo še sredstva in metode globoke države, ki jih je omenila na začetku.

П.С. Ако сам јадни шпијун, Слапсхак је бедни шпијун. На ћирилици сам написао да је С.С. разумео сву ову реченицу. Извињавам се због граматичких грешака и погрешног превода јер је посао обавио ујак Гоогле.

Zadnje novice

Sorodne vsebine