22.8 C
Ljubljana
nedelja, 9 maja, 2021

Slaba igra levičarskega provokatorja in razvajenca iz ljubljanske tranzicijske družine Jaše Jenulla: Ko kvazi režiserju spodleti načrt, da bi postal žrtev političnega nasilja in novi George Floyd

” Au au au … Režijski dosežek Jaše Jenulla, družinskega člana privilegirane tranzicijske elite iz ljubljanske Rožne doline in protestnika proti Janezu Janši. Video, posnel novinar-protestnik Ali Žerdin, vreden ogleda, saj nevede pokaže neko stanje duha,” je opisal novo manipulacijo vodij petkovih nezakonitih protestov novinar Bojan Požar. Dobili smo tudi odgovor policije, ki je sedem oseb pridržala zaradi kršenja 22. člena Zakona o varstvu javnega reda in miru. 

Politični cirkus petkovih nezakonitih protestov se dogaja točno po določenem scenariju. Uresničuje se tisto, kar smo v našem mediju že napovedovali, da bodo protesti postali podobni nasilnim protestom Antifa iz tujine. Slovenski organi pregona so sicer zelo dolgo prenašali vulgarne provokacije t.i. “režiserja” nezakonitih protestov Jaše Jenulla, saj so ga zaradi ponovnega kršenja pravil javnega reda in miru aretirali in pridržali. Policija nam je odgovorila, da je okoli 20. ure je več protestnikov preskočilo varovalno ograjo, nekaj deset protestnikov pa jo je pričelo podirati. Pri tem niso upoštevali ukazov policistov, da s kršitvijo prenehajo. Sedem oseb je bilo prijetih in pripeljanih na policijsko postajo, vsem so bili izdani plačilni nalogi zaradi kršitve 22. člena Zakona o varstvu javnega reda in miru.

Prvorazredni privilegiranec ljubljanske elite Jenull je dokazano prekršil veliko vladnih zakonov, med drugim tudi to, da niti enega izmed protestov ni prijavil, torej so bili nezakoniti. S svojim aristokratskim, izzivalnim in nespoštljivim odnosom do policije je tudi dokazal, koliko spoštuje njihovo delo in z odnosom pokazal, da so protestniki nad zakonom.

Jaša Jenull ne bo novi George Floyd

Režiser Jenull je pravzaprav dobil tisto, kar je želel. Javnosti bo aretacijo skušal prikazati kot napad oblasti na njegovo osebnost in se prikazati kot žrtev fašističnega sistema. Računa, da ga bodo predstavljali za slovenskega Georga Floyda. Celostna slika dokazuje, da se je Jenull pripravil, da izzove policijo in ga aretirajo. To dokazujejo tudi posnetki vplivnih levih ‘influencerjev’, kot je Roni Kordiš. Jenull je kljub temu, da je policija prepovedala skakanje čez ograjo, skupaj še s sedmerico to vseeno preskočil, da bi po njihovih trditvah, iz tal pobrali papirnata letala. Nekaj prekrškarjev se je uleglo na tla. Že tukaj se pojavlja prva nelogičnost, zakaj Jenull torej ni počakal do konca protestov in potem pobiral smeti svojih okoljsko ozaveščenih nevladnikov. Tega niso storili niti po koncu protestov, saj so za seboj pustili pravo razdejanje.

Policija je posredovala in sedmerico aretirala. Režiser Jenull je kot pravi Spielberg pomislil na vse, da je njegova aretacija izgleda čim bolj podobna filmsko. Teater absurda je pričel izvajal ob korektnem postopku policistov, ki vročekrvneža niso morali umiriti. “Posnemite to. AUU. Lomijo mi roko, snemajte to. Ničesar nočem, samo rad bi, da se nam predstavijo. Nočejo se mi predstavit, poglejte, kaj delajo. Auuu, Auuu,” je očitno zaigrano kričal Jenull.

Prvi raper protestov ni bil Zlatko, ampak N’Toko

Slovenska kolesarska revolucija vsak teden rodi novega junaka “pedalarjev”. V tednih je kraljeval raper Zlatko, tokrat ga je nadomestil radikalni hip-hoper Miha Blažič- N’Toko. Neodvisni medijski kartel ga zelo rad predstavlja za kritični glas mlajše generacije Slovenije. Pojavlja se kot reden kolumnist radikalnega glasila vsem znane Mladine. N’ Toko v svojih kolumnah zelo rad predava o tem, kakšen je pravi model pravične družbe v Sloveniji. Miha Blažič kot mnogo drugih igra klasičnega predstavnika kaviar socializma v Sloveniji. V Repovžem glasilu velikokrat piše kritično o slovenski desnici, a ne moti ga, da je veliko let morebiti prejemal honorar od medija, ki je soodgovoren za korupcijske afere v preplačanih nabavah žilnih opornic. Ne moti ga niti, da je novi lastniki Mladine sporen luksemburški sklad York.

N’Toko spada med strokovnjake, ko je delovanje posameznika nad državo. Njegovi podporniki delovanja izvirajo iz Tovarne Rog. Žal delujejo na območju, kjer nimajo nobenih zakonitih lastniških pravic. Vse to zagovarjajo v interesu “javnega in skupnega dobra”, ki temelji na trhlih argumentih. Za njimi stoji medijski dominantni aparat, ki jih predstavlja kot žrtve. To je občutil vedno medijsko nedotakljivi ljubljanski župan Janković, ko je hotel Blažičeve čarovnike megle pregnati iz Roga. S tem pa le dokazuje svoj egoistični pogled na družbo. Vse kar zagovarja Blažič, je dobro, kar pa ne, pa je krivda umazanega kapitalistično-fašističnega sistema.

Balkonska revolucija se spreminja v  nasilne proteste iz tujine
Slovenska balkonska revolucija ima mnogo napak. Legitimno izražanje proti vladnih sporočil iz svojih balkonov ni nič spornega. Nadaljevalo se je s športnimi igrami pred Državnim zborom. Piko na i je vsej “zgodbi” dala RTV Slovenija z lažnivo oddajo Tarčo, v kateri so prikazali, da Sloveniji vlada najbolj korumpirana vlada v Sloveniji. Kljub dokazom, da je šlo za “fake news”, je duh ekstremne levice se razplamtel.

Režiserji iz ozadja so organizirali tri skupine protestnikov v podobi pedalarjev, ljubiteljev narave in kulture. Sicer pa javno ne razgrnejo, zakaj protestirajo, razen da sovražijo predsednika vlade Janeza Janšo. Njihov strah je še toliko večji, ker obstaja velika možnost, da bo vlada uspešno dokončala vladni mandat in dobila novega. Oblast namreč po naravnih zakonih pripada le levičarjem, zato jo bodo skušali zrušiti tudi nasilno.

Odgovor slovenske policije:

Dne 12. 6. 2020, so se v okolici Prešernovega trga začeli zbirati protestniki, ki so se nekaj po 19. uri pričeli v koloni pomikati proti Trgu republike, kjer se jih je nato zbralo okoli 5000. Policisti so na kraju opravljali naloge za varovanje državnega zbora, vzdrževali javni red in mir, zagotavljali varnost udeležencev protestnega shoda, urejali promet in izvajali nadzor nad upoštevanjem Odloka o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih in površinah v Republiki Sloveniji. Policisti so udeležence javnega zbiranja opozarjali, da upoštevajo ukrepe določene z odlokom za preprečevanje in širjenje nalezljive bolezni.

Dogodek je večinoma potekal mirno, so pa policisti zaprli več ulic v okolici z namenom zagotovitve varnosti. Okoli 20. ure je več protestnikov preskočilo varovalno ograjo, nekaj deset protestnikov pa jo je pričelo podirati. Pri tem niso upoštevali ukazov policistov, da s kršitvijo prenehajo. 7 oseb je bilo prijetih in pripeljanih na policijsko postajo, vsem so bili izdani plačilni nalogi zaradi kršitve 22. člena Zakona o varstvu javnega reda in miru.

Kasneje se nekaj deset protestnikov zbralo pred Policijsko postajo Ljubljana Center, kamor so bile odpeljane prijete osebe. Zaradi varnosti prometa in protestnikov so policisti zaprli Trdinovo ulico. Poleg tega so policisti pri varovanju shoda opravili 8 postopkov ugotavljanja identitete in trenutno ugotovili še kršitev 7. člena Zakona o varstvu javnega reda in miru. Nadaljuje pa se zbiranje obvestil v zvezi dogodka in se bo v primeru dodatno zaznanih prekrškov ali kaznivih dejanj ukrepalo v skladu z zakonodajo.

Vir: Nova24TV

Zadnje novice

Sorodne vsebine