14.9 C
Ljubljana
sobota, 1 oktobra, 2022

Skrivni posnetek Antifa v Kaliforniji: “Pobijmo nekaj policistov!”

Piše: Luka Perš

Podpornik nekdanjega ameriškega predsednika Donalda Trumpa se je infiltriral v eno izmed celic Antife v Kaliforniji. Po nekaj mesečnem zbiranju dokazov je to posredoval policistom, svojo zgodbo pa zaupal lokalni izpostavi televizijske mreže ABC. Med najbolj šokantnimi podatki je tajni posnetek pogovora o poboju policistov.

Neznani moški je razkril skupino radikalnih aktivistov, zbranih v eni izmed celic Antife v ameriški zvezni država Kaliforniji. V okrožju Sonoma je svoje tajne podatke zaupal tako lokalnim policijskem oblastem kot lokalni izpostavi televizijske mreže ABC. Kot je zaupal infiltrator, so levičarski aktivisti sklopu radikalne akcije SoCo načrtovali nasilna in vandalistična dejanja.

Neznani moški naj bi bil podpornik nekdanjega ameriškega predsednika Donalda Trumpa. V skupino se je po svojih besedah inflitriral na lahek način, in sicer tako, da je člane prepričal v razbitje sedanjega sistema. Člani Antife so ga hitro sprejeli predse in mu omogočili do dostop komunikacijskega omrežja Wickr. Vodja skupine naj bi se imenoval Marb.

Pobijmo nekaj policistov!
Domnevni vodja skupine Marb naj bi bil 25-letni študent. Lani je bil aretiran na policiste v Oaklandu med nemirom, ki ga je sprožila smrt Georga Floyda. Marb je v enem izmed svojih sporočil marca pojasnjeval, kako se je skupina prvotno imenovala SoCo Antifa, a so ime hitro spremenili, da se ne bi znašli pod drobnogledom FBI.

Antifa. (Foto: Arhiv Nova24tv)

Na enem izmed posnetkov infiltratorja se je celo slišal pogovor članov skupine, ki so načrtovali nasilne in vandalistične akcije okrog 1. maja, poroča RT. V pogovorih med člani skupine so prišli do ideje, da bi bilo lepo pobiti nekaj ljudi. “Ubijmo nekaj policajev,” je povedal Marb. Enako se je na seznamu znašla vodja organizacije Združene republikanske ženske Santa Rose. Podobno usodo je delil policist Barry Brodd, ki je na zaslišanju v primeru Georga Floyda zagovarjal in branil dejanje pravkar obsojenega policista Dereka Chauvina, saj so mu razdejali hišo.

 

Prav policisti so bili največje medijske žrtve v lanskem letu, ko so večinsko bili prikazani kot rasisti, ki sovražijo živeče temnopolte v Združenih državah Amerike. Statistika namreč kaže, da največ temnopoltih v ZDA ubijejo prav temnopolti.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine