10.4 C
Ljubljana
sreda, 28 septembra, 2022

Skrivaštvo evroposlanke Tanje Fajon: na dan terorističnega napada v Strasbourgu nasprotovala vzpostavitvi stalnega odbora proti terorizmu, ob pokolu pa se je strahopetno skrivala!

Ni trajalo dolgo od objave evroposlanke Tanje Fajon na njeni spletni strani v podporo migrantom, preden se je v Strasbourgu zgodil teroristični napad na božični sejem, v katerem so umrli trije ljudje, še dvanajst pa jih je ranjenih. “Žal pa je v poročilu povsem nesprejemljiva stigmatizacija migrantov in njihovih potomcev. Vsakršne povezave med iskalci azila in teroristi so nedopustne in lahko nas je sram, če takšno besedilo sprejmemo,” je Fajonova izjavila le nekaj ur pred krvavim napadom, ko so na plenarnem zasedanju Evropskega parlamenta razpravljali o boju proti terorizmu.

 

Ni nikakršne potrebe po vzpostaviti stalnega odbora Evropskega parlamenta za varnost … je zapisala Fajonova le nekaj ur preden je v Strasbourgu prišlo do terorističnega napada, ki ga je zagrešil 29-letni Cherif Chakatt, rojen v Strasbourgu, potomec migrantov.

Medtem ko je bila Fajonova zaposlena z opravičevanjem islama in s svojim nenehnim bojem proti domnevno naraščajočemu nasilju “skrajno desnih ekstremistov, neofašistov in neonacistov, posebej nad pripadniki ranljivih skupin”, in je opozarjala “na nevarno protijudovsko in islamofobno retoriko, ki se je v nekaterih državah znašla že celo v ‘mainstream’ medijih, na spletu in v učbenikih”, ji je Chakatt na božičnem sejmu demonstriral, da ni ničesar “fobnega” v “islamofobni retorik”.

Več si lahko preberete TUKAJ.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine