4.6 C
Ljubljana
torek, 29 novembra, 2022

Skrbno pripravljen “veliki pok iz Bosne” se je žalostno sfižil

Avgusta 2008 je novinar Nedeljskega dnevnika Aleksander Lucu napovedal afero Patria. Zapisal je, da Milan Kučan pripravlja veliki pok, ki bo prišel iz Finske. Iz zanesljivih virov smo izvedeli, da je bila na pobudo istega kroga pred nekaj meseci, ko so javnomnenjske ankete začele napovedovati zmago SDS na volitvah, ustanovljena posebna operativna skupina iz zanesljivih tožilcev, dacarjev in kriminalistov z eno samo nalogo: na vsak način preprečiti zmago SDS. Preigrali so različne scenarije in se nato odločili, da bodo skušali še pred volitvami kriminalizirati stranko. Stekle so obsežne operativne, politične in medijske priprave, ki naj bi jih dnevno koordinirali v VIP sprejemnici Cankarjevega doma v Ljubljani, kamor so akterji neopaženo hodili preko različnih vhodov. Tam so zadnja dva meseca velikokrat opazili tudi Milana Kučana. Najprej je tja prišla njegova Špela in popedenala termine, nato pa je preko drugega vhoda prišel še (nekdanji) politični šef slovenske udbe. Sledili so poslanci koalicijskih strank, uredniki in nekateri novinarji, okrog CD in v njem pa so naenkrat opažali znane obraze od Janija Moderndorferja, Francija Perčiča in Draga Isajlovića naprej.

 

Skovan je bil scenarij, po katerem bi naj ravno v teh dneh sprožili Veliki pok, tokrat iz Bosne. Politično bi eksplozijo pokrila Möderndorferjeva komisija, češ da so odkrili nekatere povezave med poslovanjem NKBM in Dijano Đuđić. Policija naj bi na predlog tožilstva izvedla spektakularno mednarodno akcijo v Bosni in v Sloveniji z aretacijo in preiskavo stanovanja ter poslovnih prostorov Roka Snežiča, češ da je vpleten v sporno poslovanje NKBM.

Oglejte si še: Veliki intervju z Janezom Janšo: “Kučan je zločinec prve kategorije, ki se doslej ni niti malo pokesal!”

Medijsko pa bi to povezali s kreditom SDS in obudili afero iz začetka leta. Vse to bi seveda posnela POP TV v režiji Draga Kosa in njegove žene Tjaše Slokar Kos, urednice na tej televiziji, ki je januarja v svoji osrednji oddaji 20 minut poročala o 150 tisoč evrih vrnjenega kredita za SDS, praktično nič pa o oprani milijardi za Iranske teroriste, 16 odpisanih milijonih Jankoviću ali 30 odpisanih milijonih Rigelniku. Kriminalisti te skupine so večkrat potovali v Bosno in skušali prepričati svoje kolege, naj sodelujejo v velikem poku.

Scenarij padel v vodo zaradi nikakršnih dokazov
Scenarij je bil na papirju idealen in počiti bi moralo ravno v tem tednu, ko na televizijah ni velikih soočanj, kar bi SDS in Janši omogočalo neposredno obrambo brez cenzure, a se je izvedba zapletla. Najprej na slovenskem sodišču, kjer naj bi s težavo izdali nekatere potrebne odredbe, druge pa zavrnili, saj v predlogu ni bilo nikakršnih dokazov o kaki sporni povezavi Snežića in Đuđićeve z NKBM. Dokončno pa se je zalomilo v Bosni, saj bosanska policija kljub pritiskom iz Evropola, kjer deluje slovenski predstavnik Robert Črepinko (podpisnik krivične ovadbe v zadevi Patria) ni želela sodelovati v policijsko mafijskem komplotu slovenskih kolegov.

Namesto Velikega poka iz Bosne smo danes na državnem portalu Siol v upravljanju Rudija Skobeta lahko prebrali serijo insinuacij, kar dokazuje, da se je vse skupaj dokončno sfižilo. Skobe oziroma njegovi pisci lažejo, da se je bankster Primož Britovšek zaposlil v SOVI v času mandata vlade Janeza Janše. Na zaslišanju pred Moderndorferjevo komisijo je Britovšek namreč povedal, da se je na SOVI zaposlil leta 1998 v času vlade Janeza Drnovška. Na SDS so nam povedali, da ga ne poznajo in da ni in nikoli ni bil njihov član.

Poklicali smo Dijano Đuđić, ki je povedala, da nikoli ni bila zaslišana v Bosni in da je zapis na Siol čista laž. Račune je imela odprte pri večini slovenskih bank in ne zgolj pri NKBM. Skobetovi so si to preprosto izmislila. Nikoli ni bila niti kaznovana niti obtožena, niti kakorkoli zaslišana na policiji, o čemer je že objavila ustrezna dokazila. Kazensko zaradi podobnih laži in žalitev že preganja Mira Cerarja, sedaj pa bo očitno morala še Rudija Skobeta.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine