12 C
Ljubljana
nedelja, 26 marca, 2023

Skrajni levičarji pod izmišljenimi profili grozijo: “Golazen domobransko…preprosto…pobit, da si ne delamo stroškov”

Piše: Sara Rančigaj

Družabna omrežja so postala pravo igrišče za izlivanje jeze in gneva posameznikov. Medtem ko določeni posamezniki vseeno ostajajo trdni in z razkrito identiteto stojijo za svojimi besedami, pa je veliko več takšnih, ki svoj gnev izlivajo za anonimnimi profili. Eden takšnih profilov je Ermin Rizvanovič, ki ima na svojem profilu izjemno žaljive zapise, kjer tudi ne manjka groženj s smrtjo. “Klerofašiste v parlament in zakurit,” je samo ena izmed izjav. Mediji tovrstnih groženj praviloma ne obsojajo, saj so usmerjene proti desnici.

Grožnje in verbalni napadi na družbenih omrežjih so postale prava stalnica in se je pričelo izkazovati kot družbeno sprejemljiva norma, saj Twitter takšnih zapisov, kjer grozijo in grobo žalijo drugače misleče ne omejuje, prav tako pa selektivno poročanje medijev takšno početje še stopnjuje. Še več, takšni zapisi in njihova (ne)cenzura družbo uči, da je takšen nivo komunikacije sprejemljiv, pa čeprav gre za grožnje s smrtjo. Tudi tožilstvo ne preganja takšnih dejanj.

Na Twitterju je moč opaziti, po vsej verjetnosti gre za anonimnega uporabnika, ki je prepričan javno, da bi bilo potrebno parlament zakuriti, a kot je nadaljeval v naslednjem zapisu, bi zakuril le “klerofašistično drhal”.

Foto: Twitter

Foto: Twitter

“Golazen domobransko preprosto pobit, da si ne delamo stroškov,” še stopnjuje svoje sovražno nastrojenost. Medtem pa mu je ena izmed uporabnic Twitterja odgovorila, da ga ne bo zaradi takšnih izjav Alah kaznoval, a je prepričan, da je bil kaznovan s tem, ko ga je poslal v Slovenijo. Medtem pa še izjavi, da smo zanj Slovenci enoceličarji.

“Smrt prašičem, ocvirke narodu,” je zapisal in se s tem nanašal na premierja Janeza Janšo in na drugače misleče, ki bi jih morali očitno po njegovih besedah poslati na koline, kar pa je skrajno poniževalno.

Medtem ko imamo na eni strani uporabnike Twitterja, ki širijo sovražni govor, a imajo vsaj toliko hrbtenice, da svojo identiteto razkrijejo, pa je moč opaziti še bolj nasilne izjave med tistimi, kjer je njihova identiteta zakrita. S pomočjo zakrite identitete tako lahko ves svoj bes in jezo izlijejo in pokažejo vse tisto, kar je v njih najslabšega, pri tem pa jim ni potrebno odgovarjati. Ali bo Twitter poskrbel za cenzuro oziroma obsodil takšna dejanja?

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine