3.8 C
Ljubljana
nedelja, 26 marca, 2023

Skrajne razmere v zdravstvu: Razjarjeni bolnik fizično napadel osebje celjske bolnišnice

Piše: Gal Kovač (Nova24tv)

V splošni bolnišnici Celje je prišlo do novega incidenta. V sredo dopoldne je prišlo do napada, v katerem je razjarjeni bolnik poškodoval dve osebi zaposleni v bolnišnici. Eden od zaposlenih jo je odnesel s poškodovano roko, drugi ni imel takšne sreče. Napadalec mu je s čelnim udarcem zlomil nos, poročajo mediji. 

Zadevo preiskujejo na Policijski upravi Celje, kjer so potrdili, da zbirajo potrdila zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve lahke telesne poškodbe.

Da je prišlo do napada je danes povedal Radko Komadina, predsednik Slovenskega zdravniškega društva in v. d. strokovnega direktorja SB Celje. Povod za napad naj bi bilo napadalčevo nezadovoljstvo z informacijo, da (očitno med njegovo obravnavo) poteka izmenjava nočnega turnusa z dopoldansko izmeno. Napadalec naj ne bi bil resneje bolan.

Splošna bolnišnica Celje
(Foto: STA)

Nedolgo po usodni menjavi bolnikov
Bolnišnica Celje je pred meseci že polnila naslovnice medijev, ko je osebje zamenjalo identiteto dveh možakarjev. Oba sta prišla v bolnišnico z istim reševalnim vozilom iz Trubarjevega doma upokojencev pri Zidanem Mostu. Prvi možakar je umrl tekom zdravljenja, svojci pa so nato pokopali napačno osebo. Za tem je umrl tudi drugi bolnik.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine