8.4 C
Ljubljana
petek, 1 marca, 2024

Škodljiv petkov protest podpirajo tudi preostali člani stranke SD

Piše: Sara Kovač (Nova24tv)

Vidna članica Socialnih demokratov dr. Brigita Skela Savič je kljub začasni prepovedi zbiranja na javnih površinah javno pozvala na nezakonit protest, ki naj bi bil v petek, 12. novembra. Glede na to, da v Sloveniji divja epidemija in rušimo rekorde v številkah novo okuženih, so komentatorji na Twitterju zgroženi nad pozivi SD-ja. “Ko medicinska sestra poziva ljudi na ulico v času epidemije … je čas, da se ji odvzame licenca in mesto predstojnice šole”, “pljunek v obraz vsem nam, ki delamo s covidom. Brez besed”, pa se je na poziv Savičeve odzval infektolog Federico V. Potočnik.

Iz vrst SD-ja pa na proteste ni pozivala le Brigita Skele Savič, sicer doktorice zdravstvenega menedžmenta, ampak tudi poslanec SD Marko Koprivc, ki je javno delil objavo Protestne ljudske skupščine z enako vsebino kot njegova kolegica. Kot kaže, gre za organiziran shod s Socialnimi demokrati v ozadju kot že ničkolikokrat do sedaj, ko je šlo za neprijavljene proteste.

Poziv je obsodil tudi predsednik vlade Janez Janša, ki je dejal, da bi raje kot k protestom pozivali k cepljenju. Spodaj pa si lahko pogledate še nekaj ostrih odzivov.

Glede na odloka o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo covid-19 je zbiranje na javnih površinah začasno prepovedano. 16. člen pa medtem določa, da se zbiranje dovoli, če organizator javnega shoda preverja, ali udeleženci shoda izpolnjujejo pogoj PCT. Zagotovljena mora biti tudi medsebojna razdalja najmanj poldrugega metra, obvezna je nošnja zaščitnih mask.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine