17.9 C
Ljubljana
nedelja, 9 maja, 2021

Škandalozno: Šarčeva vlada je »v duhu solidarnosti« pripravljena sprejeti pet nezakonitih migrantov z Malte

Slovenija oziroma vlada pod vodstvom Marjana Šarca je v sredo Evropski komisiji izrazila pripravljenost, da v okviru reševanja aktualne problematike izkrcavanja migrantov na Malti sprejme pet oseb iz ranljivih skupin oziroma zaščite potrebnih oseb. Gre za enkratni ukrep v duhu solidarnosti in humanosti, so danes sporočili iz urada vlada za komuniciranje.

 

Kot so zapisali v sporočilu za javnost, gre za enkratni ukrep v duhu solidarnosti do najmanjše države članice EU Malte in humanosti do pomoči potrebnih, s čimer Slovenija potrjuje svojo zavezanost k EU politiki solidarnosti in iskanja skupnih rešitev za migracijska vprašanja.

49 migrantov, ki so bili dva tedna ujeti na Sredozemskem morju na krovu ladij nemških človekoljubnih organizacij Sea-Watch in Sea-Eye, je na Malto prispelo v sredo. Malta je dovolila prihod ilegalnih migrantov potem, ko so Nemčija, Francija, Portugalska, Irska, Romunija, Luksemburg, Nizozemska in Italija sporočile, da bodo sprejele migrante.

Malteška vlada je namreč zavračala prihod migrantov, dokler države članice EU niso izrazile pripravljenosti, da bodo sprejele zadostno število od skoraj 300 migrantov. Okoli 250 migrantov je bilo namreč na otoku že od prej.

S tem slovenska levičarska vlada, tako kot globalistično in multikulturno naravnana Evropska komisija, podpira nezakonite migracije iz Afrike v Evropo. In s tem pomaga tihotapcem, ki s tem močno služijo. Do kdaj še?

Ob tem se postavlja vprašanje, kdo je dal Šarčevi vladi dovoljenje, da enostransko vabi nezakonite migrante v Slovenijo. Nihče! Je o tem vprašala slovenske državljane? Ne! Je o tem vprašala slovenski državni zbor? Ne!

O tem bi nedvomno moral odločati slovenski državni zbor, kjer so izvoljeni predstavniki ljudstva, ne pa vlada, ki nima nikakršne legitimnosti, saj jo sestavljajo stranke, ki so izgubile na zadnjih državnozborskih volitvah.

Zadnje novice

Sorodne vsebine