17 C
Ljubljana
torek, 18 maja, 2021

Škandalozno! Ravnateljica iz Logatca skrb staršev za otroke zaradi koronavirusa označila za neprimerne in diskriminatorne reakcije

»V zadnjih dneh smo bili priča neprimernim reakcijam staršev v posameznih razredih in prosim, da se tega vzdržite. Ne bomo dopustili nobene diskriminacije učencev, zaradi morebitnega dopusta v eni od sosednjih držav, kar se trenutno že dogaja,« je škandalozen odgovor ravnateljice OŠ v Dolenjem Logatcu Karmen Cunder. Pismo, ki ga je poslala staršem in skrbnikom, smo dobili na elektronski naslov uredništva.

Spomnimo.

Včeraj smo na uredništvo prejeli pismo ogorčenega očeta dveh šoloobveznih otrok, ki obiskujeta OŠ v Dolenjem Logatcu. Pismo (TUKAJ) je namenjeno ravnateljici in pomočnicama omenjene šole in ju poziva, naj vendarle sprejmeta nujne odločitve in poskrbita, da se na šoli ne bi začel širiti izredno nalezljiva bolezen Covid-19.

A ravnateljica OŠ v Dolenjem Logatcu Karmen Cunder staršem arogantno odgovarja. Pismo objavljamo v celoti:

“Spoštovani starši, skrbniki!

Tako, kakor ste zaskrbljeni sami, smo zaradi grožnje z epidemijo korona virusa zaskrbljeni tudi mi. Redno spremljamo objave MIZŠ in NIJZ o ravnanju v primeru izbruha epidemije in s tem seznanjamo vse zaposlene na šoli, preko spletne strani pa tudi vas. Ta trenutek epidemije še ni in temu primerno ni napovedana nobena posebna akcija zapiranja šole ali podobno. V primeru, da do epidemije pride, sta krizni štab in minister za zdravje edina, ki bosta lahko odredila morebitno zapiranje šol in podobno.

V času počitnic si je marsikatera družina privoščila oddih v eni od sosednjih držav in vidimo, da se je virus pojavil že v vseh teh državah.

Prosim vas, da tudi sami sledite navodilom predvsem Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ), saj so tam informacije redno posodobljene. Poleg tega vas prosim, da svojega strahu ne prenašate na otroke. Naša želja je, da pouk poteka nemoteno, dokler je to le možno.

V zadnjih dneh smo bili priča neprimernim reakcijam staršev v posameznih razredih in prosim, da se tega vzdržite. Ne bomo dopustili nobene diskriminacije učencev, zaradi morebitnega dopusta v eni od sosednjih držav, kar se trenutno že dogaja.

Navodila tudi pediatrov iz ZD Logatec so, da otroka obdržite doma le v primeru povišane temperature. V primeru, da se razvije pljučnica, pokličete zdravnika. Otroka ne vozite v zdravstveni dom. Ob tem naj vas spomnim, da smo pred počitnicami doživeli res pravo epidemijo gripe, saj je bilo naenkrat bolnih tudi 40% otrok. Na žalost pa so nekateri otroci prihajali v šolo tudi s povišano temperaturo.  

V ZD Logatec prav tako opozarjajo, da starši ne bodo/boste dobili bolniške samo zato, ker so/ste bili mogoče na dopustu v Italiji ali Avstriji.

Naša naloga je, da poskrbimo prav za vse otroke na šoli ne glede na to, ali so bili na dopustu kje v tujini ali ne. Ni naša naloga, da diskriminiramo kogarkoli. Naj ponovim besede neke gospe …”diskriminacija ostane, virus gre dalje”.

Vsem skupaj nam želim, da bi Slovenija tudi to grožnjo, kakor je bil pred leti SARS ali pa ptičja gripa, preživela čim bolj mirno.

Lep pozdrav vsem skupaj

Karmen Cunder

Ravnateljica”

Vprašanja smo poslali tudi ravnateljici, odgovor še čakamo.

Kaj se je zgodilo včeraj, si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine