11.2 C
Ljubljana
sobota, 1 aprila, 2023

Škandal24 Razkriva, katerega razvpitega politika je angažirala uprava družbe Petrol!

Piše: škandal24

V času prodaje NKBM, za 250 milijonov jo je pred petimi leti kupil ameriški sklad Apollo in jo ravno v teh dneh prodal naprej za skoraj milijardo evrov, je bil državni sekretar za privatizacijo. Danes je politik Stranke Alenke Bratušek Metod Dragonja, ki se ne omrežju LinkedIn sicer predstavlja kot upokojenec, pripet na nove državne jasli.

Metod Dragonja po novem dela za Petrol, nas je obvestil vir. In imel je prav, v podjetju, na čelu katerega je Nada Drobne Popovič, ki je bila v času prodaje NKBM v Slovenskem državnem holdingu, so potrdili, da razvpiti politik dela zanje. Vir nas je obvestil, da sodeluje v skupini za implementacijo hrvaškega podjetja Crodux. Kar so v Petrolu potrdili: “Metod Dragonja bo v omejenem obsegu sodeloval pri tem projektu, saj ima izjemno veliko izkušenj z integracijami, pri katerih je sicer sodeloval in jih tudi vodil v svoji dolgoletni uspešni poslovni karieri. Sodeloval bo zgolj za časovno omejen, to je določen čas.”

Enega od Dragonjevih poslov, prodajo NKBM, smo opisali uvodoma. Nas pa zanima, kako je Dragonja, ki se predstavlja kot upokojenec, prišel do posla s Petrolom. Ko prejememo odgovore na vprašanja iz okvirja, jih bomo objavili.

Spoštovani,

do 12. ure v petek, 11. junija, prosimo še za pojasnilo o obliki sodelovanja družbe Petrol z gospodom Dragonjo. V javno dostopnih evidencah ni zabeležen kot samostojni podjetnik ali zastopnik kakega podjetja, zato prosimo za pojasnila:
– Ali je, glede na pojasnilo Petrola, gospod Dragonja pri omenjenem projektu v delovnem razmerju s Petrolom?
– Za določen čas? V kolikor da, od kdaj do kdaj traja njegova pogodba?
– Na kak način je bil izbran za delovno mesto? Z razpisom?
– V koliko sodelutete z gospodom Dragonjo kot zunanjim sodelavcem, nas zanima, s katero pravno osebo imate sklenjeno pogodbo, v okviru katere sodelujete z Metodom Dragonjo?
– Kakšna je vrednost pogodbe in kakšno njeno trajanje?
– Po kakšnem postopku je bil izbran izjavalec, prek katerega ste najeli Metoda Dragonjo?
– Ali ni Metod Dragonja upokojen?

Aprila smo razkrili, da Petrol najema tudi storitve Jožeta P. Damijana, ki je pri poskusu naskoka na premierski stolček in rušenju vlade, skočil mimo, in odvetniške pisarne Čeferinove družine.

Opisoval je tudi vizionarstvo Alenke Bratušek.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine