10.4 C
Ljubljana
sreda, 28 septembra, 2022

Škandal! Krivosodje skuša zaradi manj pomembnega sodnega postopka strpati Bojana Požarja v pripor!

Piše: Janja Strah

“Vse kaže, da bom že danes končal v priporu, ki bo trajal do prve naslednjega naroka, oz. največ do 30 dni. Samo zato, ker sem 16.3. manjkal na obravnavi pred višjim sodiščem, kjer moja udeležba ni bila obvezna, gre pa postopek, v katerem sem bil na 1. stopnji tudi oproščen,” je na twitterju zapisal novinar Bojan Požar, urednik Požareporta in voditelj TV oddaje Ura moči na Planet TV.

Požar je ob tem objavil tudi vabilo na sodno obravnavo za dan 23. marca (kar je bilo pred dvema dnevoma), dejansko pa je šlo za vabilo njegovemu odvetniku, kar pomeni, da navzočnost Požarja kot obtoženca ni potrebna.

Kljub temu pa je sodni senat sklenil, da se za Požarja odredi pripor, ker se 23. marca ni pojavil na sodišču. Sklep o priporu je bil sprejet na ta dan – očitno nameravajo naslednjo obravnavo razpisati za čas po volitvah, ves ta čas pa bi moral biti Požar v priporu, to je skupaj 30 dni. Tudi pritožba ne zadrži izvršitve tega sklepa.

“Vse to seveda tudi pomeni, da bom kot novinar fizično že čez nekaj ur odstranjen (priprt) za ves čas predvolilne kampanje, torej natančno do 25. aprila,” je zapisal Požar.

Kaj to pomeni? Predvsem to, da v tem času Požar ne bi mogel biti kot novinar in komentator udeležen v predvolilni kampanji, prav on pa je bil tisti, ki je dejansko najbolj obremenil tako stranke KUL kot tudi Roberta Goloba in njegovo druščino. Da je čas napovedanega pripora tempiran ravno za čas kampanje, pa je seveda več kot zgolj naključje.

Bomo torej morali ustanoviti Odbor 2022?

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine