14.2 C
Ljubljana
nedelja, 16 junija, 2024

Škandal: Golobova kandidatka za županjo Šmarjeških Toplic kazensko ovadena, predsednika vlade pa to sploh ne moti!

Piše: Tanja Brkić (Nova24tv)

Bernardka Krnc, nekdanja županja občine Šmarješke Toplice, ki danes ponovno kandidira za županjo, tokrat na listi Gibanja Svoboda, je nezakonito vstopala v sistem e-davkov in pregledovala zaupne podatke občine. Po ugotovitvah Požareporta je to prvič storila 14. decembra 2020, ob 22.52 uri, nato je to storila še 13-krat, vsaj enkrat pa si je eno od datotek prenesla na svoj računalnik.

Bernardka Krnc se je ponovno podala v boj za županjo Šmarjeških Toplic, tokrat pod okriljem Gibanja Svoboda, ki jih očitno ni zmotilo dejstvo, da je v preteklosti delovala nezakonito, ko je vstopala v sistem e-davkov. Ironično je v enem od svojih intervjujev dejala, da ponovno kandidira, “da bi lahko nadaljevala pošteno in trdo delo” in da jo Gibanje Svoboda pri tem podpira.

Požareport je poročal o tem, da je Krnčeva nezakonito vstopala v sistem e-davkov, pri čemer je uporabila zasebni ključek z geslom. Pravica do tega ji je namreč prenehala z dnem, ko je vodenje občine prevzel novi župan Marjan Hribar (31. januarja 2019). Kot navedeno, ni znano, zakaj je brskala po podatkih, do katerih ni imela pravice, nekateri poznavalci pa menijo, da se je zavedala, da gre za nezakonito početje, pridobljene zaupne davčne podatke pa da je očitno nameravala uporabiti za boj proti novemu županu Hribarju, ki jo je leta 2018 po volilnih zapletih premagal za dva glasova.

Krnčeva kazensko ovadena

Občina Šmarješke Toplice je zato prek novomeške odvetnice Klementine Zeme Bernardko Krnc tudi kazensko ovadila zaradi suma zlorabe uradnega položaja oziroma izdaje tajnih podatkov, za kar je zagrožena kazen do osem let zapora.

Kazenska ovadba (Foto: Požareport)

Ob vsem tem danes Bernardka Krnc kandidira za županjo, in to ne kjerkoli, pač pa na listi stranke Gibanje Svoboda, ki jo vodi Robert Golob. Slednjega kazenska ovadba zoper Krnčevo očitno ne moti, sama pa je povedala, da pod okriljem Golobove Svobode kandidira “zaradi finančne in politične podpore, ker če se znova ponovi zgodba izpred štirih let, da ne ostanem spet sama. Sicer sem še vedno neodvisna in verna, ostajam pri svojih vrednotah,” je dejala na predstavitvi svojega volilnega programa v družbenem domu v Šmarjeti, poroča Dolenjski List.

 

Želi nadaljevati “trdo in pošteno delo”
Dodala je še, da “želi nadaljevati pošteno in trdo delo ter uspešno črpanje nepovratnih sredstev iz državnega in evropskega proračuna, kjer se šmarješka občina po njenem v zadnjem mandatu ni najbolje izkazala, sama pa se je na tem področju še izpopolnila,” poroča DL.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine