27 C
Ljubljana
petek, 23 julija, 2021

Škandal! Evropska komisarka Violeta Bulc na Twitterju pobalinsko in grobo napadla in blatila predsednika Boruta Pahorja!

»Spoštovani predsednik! Imate pa res pogum, da se hvalite z nedokončanimi projekti!« je na družabnem omrežju Twitter predsedniku Borutu Pahorju napisala evropska komisarka Violeta Bulc.

Nihče ne pričakuje, da bodo običajni ljudje spoštovali svojega predsednika in da ga ne bodo kritizirali. Tudi ob političnih in ideoloških nasprotnikov tega ni mogoče pričakovati. Vsekakor pa bi od evropske komisarke Violete Bulc, načeloma nestrankarske evropske funkcionarke, pričakovali, da ne bo javno napadala predsednika Slovenije.

Ampak točno to je storila Violeta Bulc – postavila se je neposredno proti izvoljenemu predsedniku Republike Slovenije. Kar je prvovrstni (diplomatski) škandal.

Borut Pahor je na družabnem omrežju Twitter zapisal: »Na današnji dan pred 9 leti sva s hrvaško predsednico vlade Kosorjevo v Stockholmu podpisala Abitražni sporazum. Končal je 18-letno obdobje incidentov na meji, ki jih potem ni bilo več, sosednji državi pa sta močno okrepili gospodarsko sodelovanje. V skladu s sporazumom je arbitražno sodišče določilo mejo med državama. Ne glede na različna mnenja o njeni pravičnosti in zavračanju s strani Hrvaške, bo tako določena meja prej ali slej tudi uveljavljena. Sporazum je bil podpisan sredi najhujše gospodarske krize in je zajezil nevarnost mešanja socialnih in nacionalnih nemirov. Po moje bo tudi uveljavljen v podobnih razmerah, iz podobnih vzgibov. Takrat sem rekel, da je bil to fantastičen dan in enako sem prepričan tudi danes.«

(Slika: PrintScreen/Twitter)

Oglasila se je Bulčeva in napadla predsednika: »Spoštovani predsednik! Imate pa res pogum, da se hvaliti z nedokončanimi projekti!«

Položaj evropske komisarke ni funkcija, ki bi si jo lastila Violeta Bulc, ni njen osebni uspeh ali osebna trofeja visokega položaja, ampak je privilegirano poslanstvo slovenskega predstavnika slovenske države v Bruslju. Violeta Bulc je torej slovenska predstavnica v nekakšni evropski vladi, je na najvišjem položaju bruseljske administracije. In zato bi morala imeti spoštljiv odnos do izvoljenih predstavnikov ljudstva, še posebej predsednika njena matične države, ne pa da mu javno in prek družbenega omrežja oporeka.

Ekonomist Matej Lahovnik je napad Bulčeve na Pahorja komentiral: “Naša evro-komisarka, ki je zamolčala obstoj ugodnega pravnega mnenja za SLO povezanim z arbitražo, zdaj napada predsednika svoje države Boruta Pahorja. Kaj pa, če bi raje poskrbela za več EU sredstev za 2. tir?!”

Zadnje novice

Sorodne vsebine