8.2 C
Ljubljana
četrtek, 13 maja, 2021

Škandal brez primere: Zavodu za kulturo življenja 24kul sodijo zaradi nasprotovanja splavu

»9.00 sojenje zoper Zavod za družino in kulturo življenja ter generalnega tajnika Slovenske škofovske konference Tadeja Strehovca zaradi očitkov spodbujanja sovraštva, nasilja oz. nestrpnosti na portalu 24kul.si; ovadbo je zoper njih leta 2016 vložila skupina aktivistov zaradi teksta o nasprotovanju splavu; Okrajno sodišče v Ljubljani (sodnica Polona Kukovec), Razpravna dvorana 8«

Tako se glasi sporočilo na portalu Slovenske tiskovne agencije v zvezi z napovedjo sodnih obravnav, kar pomeni, da bodo v petek, 24. avgusta, sodili civilnodružbeni organizaciji, ki zagovarja pravico do življenja od spočetja do naravne smrti, in sicer prav zaradi zagovarjanja svojih stališč, ki jih sicer objavlja na spletni strani 24kul.si.

Trenutno nam ni uspelo izvedeti, na kateri članek se ovadba nanaša, smo pa na spletni strani našli precej vsebin, objavljenih leta 2016 v zvezi s splavom. Prav tako nam za zdaj še ni uspelo izvedeti, kateri so tisti aktivisti, ki naj bi vložili ovadbo.  Najverjetneje gre za ljudi, povezane z Mirovnim inštitutom, ter morda tudi s stranko Levica, ki niti ne skriva, da bi svobodo govora za drugače misleče enostavno ukinila. Vprašanja v zvezi s tem smo poslali na omenjeni zavod.

Seveda se ni zgodilo prvič, da je nekdo moral sesti na zatožno klop, ker je argumentirano branil svoja stališča. Tako se je v postopku znašel socialni delavec in publicist Franci Donko, ker je razkril rabote ministrice Anje Kopač Mrak ter ljudi, povezanih z afero »Koroška dečka«.

Kakor koli že, glede na ustavno zagotovljeno svobodo govora je škandalozno, da je zadeva sploh šla v sodni postopek. To je tudi dokaz, da se pod pretvezo »širjenja nestrpnosti« v javnosti ne sme govoriti politično nekorektnih stališč, torej tistih, ki niso všeč levičarskim aktivistom, kar z drugimi besedami pomeni, da se znova poskuša uvesti totalitarizem pod pretvezo zaščite človekovih pravic (kar je seveda povsem nelogično, ker splav ni človekova pravica, to je navsezadnje potrdilo tudi Evropsko sodišče). Zato bi bilo logično, da bi tudi sodišče odbilo ta nedvomno grob in umazan napad na svobodo govora ter postopek zaključilo v prid obtožencem.

Zadnje novice

Sorodne vsebine