15.9 C
Ljubljana
torek, 21 maja, 2024

Širili virus in smrt po ulicah, zdaj od lastnih odstavljeni z vodilnih mest

Piše: Moja Dolenjska

“Prav vsi vodilni propadlega KUL-a, ki so v času pandemije širili virus covid-19 in smrt po ulicah, so bili od lastnih odstavljeni z vodilnih mest.”

Tako je včeraj zapisal Janez Janša in se s temi besedami odzval na objavo, da je bil “včeraj zadnji dan tretjerazredne novinarke na čelu SD-ja”.

Janez Janša, predsednik Slovenske demokratske stranke, nas je tako edini spomnil na čase največje zdravstvene krize, ko so zaradi virusa covid-19 umirali številni, predsedniki takratnih opozicijskih strank SD, LMŠ, SAB in Levica pa so rušili vse ukrepe takratne vlade, ki jo je vodil Janez Janša.

LMŠ in SAB sta poniknili, Marjan Šarec in Alenka Bratušek sta propadli stranki prodala Gibanju Svoboda in s tem rešila predvsem svoja statusa (pa tudi nekaj delovnih mest za svoje). Luka Mesec tudi ni več koordinator Levice. V zadnjih tednih pa so njeni iz SD zavrgli še Tanjo Fajon.

Novi predsednik stranke SD je Matjaž Han. Zmaga je šla zelo na tesno. V drugem krogu je prejel 182 glasov, nasprotnik Milan Brglez pa 172.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine