2.3 C
Ljubljana
sobota, 17 aprila, 2021

Sindikat policistov Slovenije prosi za pomoč: Poznate človeka, ki je napadel policista?

Sindikat policistov Slovenije (SPS) je na družbenih omrežjih objavil prošnjo za pomoč. Vse uporabnike družbenih omrežij prosijo za informacijo, ali kdo pozna nasilnega fanta na fotografiji, ki se je udeležil četrtkovih nasilnih protestov v središču Ljubljane. 

 

Fant, katerega identiteta ni znana, je namreč tisti, ki je napadel (brcnil) policista, ko je ta uporabljal prisilna sredstva zoper drugo osebo. Za vsako informacijo bodo hvaležni, so zapisali.

Po navedbah policije se je na popoldanskem shodu v Ljubljani, ki ga je napovedala predvsem skupina Anonymous Slovenija, zbralo približno petsto ljudi. Okoli 17. ure je  na Trgu Republike prišlo na tem mestu do množične kršitve javnega reda in miru in uporabe pirotehnike, zaradi česar je policija za zagotovitev javnega reda shod razpustila. Osebe so bile večkrat pozvane naj zapustijo Trg republike, vendar tega ukaza niso upoštevali, zato so policisti množico iz Trga republike razgnali. Posamezne skupine so se nato  na območju centra Ljubljane uprle in niso upoštevale ukazov policije naj se razidejo, prav tako je prišlo do napadov na policiste, v katere so posamezniki metali granitne kocke in druge predmete, ter uporabljali pirotehniko.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine