-0.5 C
Ljubljana
petek, 28 januarja, 2022

Sindikalist Hoge, ki je dobil odpoved zaposlitve, je v resnici politični aktivist Levice, ki ne loči med sindikalnim in političnim aktivizmom!

Nekateri mediji so v zadnjem času poročali, da je vodstvo Kovinoplastike Lož nedavno vročilo odločbo o izredni odpovedi zaposlitve glavnemu sindikalnemu funkcionarju v podjetju. To je Aleš Hoge, sicer tudi podpredsednik Sindikata kovinske in elektroindustrije (SKEI).

 

V Kovinoplastiki Lož so za STA včeraj potrdili, da so Hogeta odpustili, in navedli, da je sindikalist prejel izredno odpoved pogodbe o delovnem razmerju, ker je kršil pogodbene obveznosti. »Ko bi moral opravljati sindikalno dejavnost, je delil predvolilno gradivo, hodil po nakupih in šel na morje. Ko ga je vodstvo podjetja soočilo z ugotovljenimi kršitvami, je organiziral nezakonito stavko,« so med drugim zapisali.

Zanimivo pa je, da praktično noben režimski medij ni omenil, da je Hoge hkrati tudi politični aktivist Levice in da očitno ne loči med sindikalnim in političnim aktivizmom. Ali bolje: oboje načrtno meša med sabo, da bi za svojo politično stranko iztržil čim večjo korist in jo prikazal kot posredno žrtev. Takšno taktiko so pred drugo svetovno vojno uporabljali že člani Komunistične partije Slovenije in se tako oprijeli politične mimikrije. Očitno se je Hoge tovrstnega posla naučil kar pri najbolj razvpitem slovenskem sindikalistu Branimirju Štruklju, ki je prav tako aktivist levice. In ni prvič, da je ob takšnih zlorabah sindikat zadevo spolitiziral in skušal slovenski javnosti pokazati, kako zelo se bori za pravice delavcev. Ali v borbo za delavske pravice sodi tudi deljenje letakov Levice? Presodite sami.

Zadnje novice

Sorodne vsebine