9.4 C
Ljubljana
ponedeljek, 10 maja, 2021

Si sodniki zaradi dela na domu obetajo celo višje prihodke, namesto, da bi se po zgledu vlade v času krize odpovedali trideset odstotkov svojih visokih plač?!

Vlada je v torek napovedala znižanje vseh funkcionarskih plač za 30 odstotkov, k takšnemu ravnanju pa so pozvali tudi sodno vejo oblasti. Zmerjanje sodnikov in tožilcev je v teh časih nesmiselno, jih pa lahko pozovemo, da sledijo zgledu, kot je zapisal državni sekretar dr. Vinko Gorenak. A očitno se dogaja ravno nasprotno, iz odvetniških vrst naj bi po navedbah novinarja Bojana Požarja prihajale informacije, da naj bi si sodniki obetali celo višje prihodke in sicer zaradi dela na domu. Tožilci že v torek sporočili, da se niso pripravljeni odpovedati delu svojih visokih plač.

 

Vlada se je v torek dogovorila o več ukrepih, katerih namen je blažiti posledice epidemije tako za državljane kot podjetja. Ocenjeni so na okoli dve milijardi evrov, premier Janez Janša pa je med najpomembnejšimi izpostavil sofinanciranje plač za delavce na čakanju. Napovedal je tudi ukrepe za izboljšanje socialnega položaja ljudi, predvsem upokojencev.

V času krize za 30 odstotkov niže plače vseh funkcionarjev…
Vse sejnine in denarna nadomestila nadzornikom družb v neposredni ali posredni državni lasti se bodo za čas krize zmanjšali za 30 odstotkov, prav tako se bodo za 30 odstotkov za ta čas zmanjšale vse funkcionarske plače na državni ravni, je poročala STA. To znižanje seveda ne bi veljalo za tiste, ki v teh razmerah delajo, ti bi morali biti deležni dodatnega nagrajevanja, je dodal.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine