23.5 C
Ljubljana
ponedeljek, 15 julija, 2024

Si res želite živeti v Sloveniji, kjer so požigi, posilstva in eksplozije bomb nekaj vsakdanjega?

V tokratni Hobotnici na NOVA24TV so v sredo govorili o trenutno najpomembnejši temi za prihodnost Slovenije. To je migracijah. Danes je sicer predsednik republike Borut Pahor razpisal predčasne volitve, ki bodo 3. junij.

Gostje so komentirali, kaj lahko pričakujemo in kakšno je trenutno stanje. Pogovor je tekel tudi o volitvah na Madžarskem, kjer je prepričljivo ob rekordni volilni udeležbi z dvotretjinsko večino zmagal Orban, in o tem, kakšen vpliv ima to na Slovenijo. Gosta sta bila Lucija Šikovec Ušaj in Bernard Brščič.

Javnomnenjska raziskava, ki je bila opravljena med 3. in 5. aprilom, je razkrila, da velika večina, kar 60,1 odstotka ne podpira vlade, ki opravlja tekoče obveznosti. V primeru, da bi bile predčasne volitve to nedeljo, bi večina volivcev največ podpore namenila največji opozicijski stranki SDS, takoj za njo je Lista Marjana Šarca, medtem ko je stranka SD že izpadla iz igre za zmago na volitvah.

Janša bi na oblasti naredil red glede migrantske krize

Lucija Šikovec Ušaj je kritična do anket drugih medijev in meni, da se Marjana Šarca z anketami propagira, “on nič ne dela, le čaka rezultat anket, kjer je med vodilnimi, in mu to očitno zadostuje”. Na štiri oči so ji skrajni levičarji priznali, da je škoda, da “v času najhujše migrantske krize na oblasti ni Janeza Janše, ker bi naredil red na meji, in ne bi imeli tega, kar imamo.” Torej anketa drži; ljudje dojemajo SDS kot stranko, ki je sposobna narediti red, ki je sposobna zadeve izpeljati urejeno in organizirano.

Že tri leta zapored vlado vodijo »marionete«

“Temeljno vprašanje je, ali bomo priča ponovitvam iz let 2008, 2011 in 2014, in zdaj 2018. Slovenska politika je neke vrste marionento gledališče, kjer se s pomočjo medijev in finančnimi zmogljivosti globoke države postavi ‘kronskega princa’, ta je potem izvoljen in se hitro zgodi, da marioneta ne dostavi tega, da bi vodila politiko, ki bi zagotavljala blaginjo, ampak se zelo hitro amortizira,” je dejal Brščič. V tem času “strici iz ozadja” kradejo naprej in upravljajo z državo iz ozadja. “Kučan pri svojih 77 letih bi se lahko spet aktiviral, postal transparenten in kandidiral, ne pa da imamo sile iz ozadje, ki imajo marionete, klovne.”

»Dejstvo je, da poteka osvajanje ozemlja, Evrope«

Zakaj je to tako, je Šikovec Ušajeva komentirala, da “z Janšo bi bilo treba delati, s Šarcem bi se pa igrali”. Je pa težava v tem, da javnost ni obveščena – islamska država se nam dogaja 60 kilometrov proč, mi pa se obnašamo, kot da se nas to ne tiče. “Zelo resne zadeve se dogajajo in če tega ne bomo spregledali, kot je sprevidela Madžarska, bo nastala še večja težava. Dejstvo je, da poteka osvajanje ozemlja, Evrope, in se tega ne pove jasno.” Italija se je obrnila na desno, Avstrija in Madžarska prav tako – vsi opozarjajo na težavo, pri nas pa zgleda, kakor da se nas to ne tiče, kot da ne znamo povezati stvari.

Dominantni mediji slavijo vse, kar je tuje

Brščič je poudaril, da imamo medije, ki poveličujejo lepote multikulture, medtem ko domače stvari zanemarjajo. “Če se sprehodite po Ljubljani, boste hitro ugotovili, da to ni več slovensko mesto, ampak skoraj bližnje-vzhodno. Pred našimi očmi se to dogaja. Da vsako leto odhaja 8.000 Slovencev, prihajajo pa muslimani. Obstaja zastrupitev uma, da politična korektnost ne pusti poudariti pravih stvari, ker si takoj fašist, rasist, nazadnjak, če opozarjaš na legitimnost slovenskega naroda.” Dodal je, da je žalostno to, da je normalen moški, ki ima rad svojo družino, svojo državo, svoj narod in jezik, označen kot psihopat s strani izrojene levice. Zgleda, da bi moral imeti rad moške in geje in lezbijke, vse oblike perverznosti, umetnice, ki dojijo pse. “Ne želim si živeti v Slovenistanu, zato so te volitve pomembne. Hrvati so veliki nacionalisti, Madžari, Avstrijci, mi pa hlapčujemo.”

Viktor Orban dosegel zgodovinsko zmago

Naslednja tema, o kateri so govorili v oddaji, je: ko je madžarski premier Viktor Orban na državnozborskih volitvah doživel zgodovinsko zmago, so se usule čestitke z vseh koncev Evrope, evropska poslanka Tanja Fajon pa je dejala, da sama Orbanu ne more iskreno čestitati. Njen odziv sicer ne preseneča, glede na to, da je Orban nasprotnik nezakonitih migracij, sama pa je ena vidnejših podpornic prihoda migrantov v Evropo in migrantskih kvot.

No, Tanja Fajon na levi sceni ni bila nobena izjema, pridružili so se ji namreč tudi mainstream mediji, ki so sprva napadali Orbana in do zadnjega trenutka navijali, da ne bi zmagal, poleg tega pa so tolmačili visoko volilno udeležbo kot zmago socialistov in nacionalistov, a je bilo ravno obratno, je izpostavil voditelj Hobotnice Boris Tomašič.

“Madžari so poseben narod, ki je očitno nacionalno zaveden, kjer so imeli jezuiti dolgo časa velik vpliv, okrog leta 1800 so v parlamentu govorili v latinščini … Mi smo kulturno, nacionalno zavedno zelo daleč od njih,” je izpostavila Šikovec Ušajeva. “Če imaš predsednika, ki ima pet otrok, je to nek zgled tudi za preostalo prebivalstvo, da ima lahko otroke, saj če si naš predsednik to upa imeti, je dovolj varno v tej državi imeti otroke, in pomeni, da bodo zaposlitve; če pa imamo mi neke predsednike, za katere se niti ne ve, koliko otrok imajo in tega celo še sami ne vedo, in potem dobijo kar neke že odrasle otroke in jih pripeljejo pokazat … Težko boš ti tak zgled državljanom. Tudi to, kar je Šarec delal v času predvolilne kampanje za predsednika – taščo je vozil na soočenja. Nek moški, ki pride na soočenja s taščo ali mamo in ne s svojo partnerko … Jaz sem imela občutek, ali je ženo zaklenil v klet tako kot Fritzl. Mislim, kaj je moškemu, ki s sabo privleče taščo?”

Poleg tega pa je na Madžarskem medijski prostor bistveno bolj uravnotežen kot pri nas. Kljub temu pa niti Slovencem ni ostalo skrito, da je v času zadnjih volitev na Madžarskem na drugi najbolj gledani televiziji rezultate komentiral George Soros. Kljub temu, da je zmagal Orban, kar pa Brščič pripisuje dvema stvarema: “Prva stvar je izjemen voditelj, karizmatičen, sposoben artikulirati misli na zelo lapidaren način, osredotočiti se na bistveno in potipati, kaj slehernega Madžara najbolj pekli. In v tem smislu je Orban idealen populist v dobrem, torej da poskuša oblikovati politike v interesu Madžarov, ne Bruslja. Mislim, da je temeljni problem političnih elit danes v Evropi to, da ne zasledujejo interesov lastnih prebivalcev, da delajo v nasprotju z interesi recimo slovenskega ljudstva. Druga stvar pa je izjemno spretna politična tehnologija. Način, kako je nagovarjal volivce, je bil neverjeten. Kako posrečeni so bili plakati s tem odurnim židovskim starcem Sorosom, ki se je smehljal iz plakatov, poleg pa napis: ‘Poskrbimo, da se Soros ne bo zadnji smejal.’”

Načrti globalistov škodljivi za Evropo

Gosta pa sta izpostavila tudi načrt globalistov, torej “s kulturnim marksizmom praktično oprati možgane, spodbuditi pojav patološkega altruizma, naslavljati krščansko slabo vest, kot da smo mi krivi za kolonializem, kot da smo mi krivi za holokavst. Ne, naše generacije nimajo nič s tem. Dejansko, ko pogledaš evropski zemljevid, vidiš, da se oblikujeta dve Evropi – ena od teh je Evrabija, v kateri sta zlasti Nemčija in Francija kot multikulti vlak, ki vodi v pogubo,” pravi Brščič ter dodaja, da pridemo v tem svetu na koncu do neke zastrašene suženjske delovne sile, ko nam bo vladala neka elita globalistov, ki bodo z reaktivci letali po celem svetu in živeli v zaprtih skupnostih, kjer bo poskrbljeno za varnost. “Če pogledate gospo Merklovo, je popolnoma jasno – zanjo skrbi 500-članska varnostna služba in tej ženski, glede na to, da nima otrok, je prav malo mar za migrante, ki bi posiljevali hčerke od Orbana. Orban ima nekoga, ki pride za njim, za Merklovo ne pride nič.” Brščič upa, da se bo Slovenija pridružila “normalni Evropi”.

Celotno oddajo si oglejte tukaj!

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine