10.9 C
Ljubljana
nedelja, 19 maja, 2024

(LEVI FAŠIZEM) Seznam najbolj nevarnih in skrajnih levičarjev in levičarskih skupin v Sloveniji

Piše: Sara Kovač (Nova24tv)

Skrajno leve ekstremistične skupine v Sloveniji je mogoče deliti na tri primarne veje, ki se same po sebi ločujejo po svojih intrinzičnih dogmatičnih prepričanjih. Vse izhajajo iz marksističnih-leninističnih teorij, skupaj jih povezuje nekakšen utopični sentiment po anarhistični ureditvi družbe, na kar večkrat opozarjajo preko svojih propagandnih sporočil. Pogosto uničujejo tujo in javno lastnino, fizično obračunavajo z ideološkimi nasprotniki, ter so nasilni na protestih zoper policijo. Njihov glavni cilj je rušitev ustavne ureditve Republike Slovenije in pot v popolno anarhijo. Za voljo dosega njihovih ciljev so pripravljeni narediti prav vse. Levi ekstremisti so sodelovali pri nasilnih protestih, kjer so napadali policijo kakor tudi novinarje. Gre za nevarne posameznike, ki so dobro organizirani in vodeni s strani levih političnih strank. Poslanci Levice se pogosto pojavljajo na njihovih protestih.

Kot rečeno, se v Sloveniji levi ekstremizem primarno deli na tri veje: anarhistične in neomarksistične skupine, ki delujejo v okviru t. i. avtonomnih območij, mladinske organizacije, ki delujejo pod hibridnim okriljem določenih političnih strank, in protivladne protestnike.

Član ANTIFA napada policista na protestu (Foto: STA)

Anarhistične in neomarksistične skupine

Anarhistične in neomarksistične skupine zagovarjajo filozofsko načelo anarhizma, ki ga je utemeljil ruski politolog Kropotkin v zgodnjih dvajsetih letih prejšnjega stoletja. Svoj aktivizem povezujejo z neko dogmatično idejo revolucije in borbe delavskega razreda. V Sloveniji se anarhisti predvsem zadržujejo v Ljubljani, kjer imajo tri poglavitne organizacije:

  • Antifa
  • A Infoshop
  • Avtonomna Tovarna Rog

Glavni anarhistični aktivisti so: Andrej PavlišičMatevž Pistotnik in Urša CocejMagda BeganovićMiha AndričŽana Fabjan BlažičJaša MontaniErik ValenčičJernej PolovšekAigul Hakimova. Vsi so dolgoletni anarhistični aktivisti, bolj diskretno so sodelovali tudi na kolesarskih protestih, kjer so napadali policiste. Nekaj njihovih članov je bilo aretiranih in pridržanih. Poslanka Levice Nataša Sukič je glavna povezava skrajnih anarhistov s stranko Levica. Sukičeva pogosto sodeluje pri anarhističnih in Antifa okroglih mizah. Več kot očitno je, da torej sodeluje s teroristično skupino Antifa. Poslanka Levice se skupaj z aktivisti Antifa udeležuje protestov in daje navodila kako se boriti zoper vlado, ter s kakšnimi pristopi strmoglaviti trenutno oblast. V elektronskem sporočilu, ki se je širil med anarhističnimi nasilneži poziva k protestom proti “okupatorju”. Med Antifa levimi ekstremisti pa je bil pred leti opazen tudi poslanec Levice Miha Kordiš.

Med ANTIFA nasilnimi ekstremisti tudi poslanec Levice Miha Kordiš (Foto: Družabna omrežja)

Nataša Sukić na ANTIFA protestu (Foto: STA)

Nataša Sukić na ANTIFA seminarju (Foto: Družabna omrežja)

Pomemben faktor Antife je anarhist Gorazd Grošelj, ki med drugim podpira skrajne separatistične skupine v tujini: Rojava, PKK, PJAK in druga odporniška gibanja. Grošelj je študent medicine, ki je bil obravnavan zaradi suma storitve kaznivega dejanja napada na uradno osebo, kot tudi zaradi številnih predkazenskih postopkov zaradi krivih in lažnih ovadb. Po zanesljivih podatkih naj bi imel prepoved vstopa na ozemlje Turčije in Izraela, zaradi svojih poznanstev s kurdskimi separatističnimi in terorističnimi skupinami. Je povezan z novinarjem Erikom Valenčičem, kateri mu daje napotke pri operativi. Grošelj je avgusta 2020 iz Nemčije vabil Antifo, da bi pomagali pri nasilnih protestih. Tuje Antifa skupine so pogosto prisotne na protivladnih protestih, predvsem takrat, ko se z nasiljem napada policijo in novinarje.

Vodja ANTIFA Ljubljana Andrej Pavlišič, ki je bil aretiran zaradi napada na policista. (Foto: Družabna omrežja)

A infoshop, ki ga vodijo skrajni levičarji, policijo označijo za sovražnika, prav tako priznajo, da nasilnih protestov ne obsojajo. (Foto: Printscreen)

Mladinske organizacije, ki delujejo pod hibridnim okriljem političnih strank in skupin

Mladinske organizacije se medijem in javnosti prikazujejo kot nenevarne in predvsem apatične skupine, ki si prizadevajo za izboljšanje stanja mladih v Sloveniji. Vendar pa je potrebno opozoriti, da so slednje skupine izjemno nevarne zaradi radikalizacije, ki jo izvajajo njihovi mentorji in člani.

Tukaj je potrebno poudariti predvsem naslednje skupine:

Mladinska aktivistična organizacija (MAO), vodja le te je dijak Lars Podkrajšek, ki je med drugim aktiven v številnih akademskih organizacijah. Je privrženec skrajnih militantnih skupin, predvsem kurdske Rojave in PKK. Podkrajšek deluje pod direktno taktirko Tee Jarc in stranke Levice. Mladinska aktivistična organizacija si prizadeva postati druga študentska stranka “Iskra”, po njihovem katastrofalnem razpadu v zadnjih petih letih. Podkrajšek ima direktno povezavo in operativno zvezo z Erikom Valenčičem in stranko Levico. Valenčič je njihov idejni vodja in svetovalec, kakor tudi direktna vez s Kurdskimi separatisti Rojavo in PKK. Na spletu obstaja video posnetek kjer Valenčič razlaga, da so mu separatisti dali možnost oziroma nagrado, da je lahko streljal na tri ljudi. Obstajajo tudi slike kjer je Erik Valenčič slikan s teroristično zastavo, kakor tudi s kalašnikovo puško v roki. Poznavalci razmer trdijo, da naj bi bil Valenčič močna vez med terorističnimi celicami iz Bližnjega vzhoda ter slovenskimi skrajno levimi skupinami.

MAO organizacija sodeluje s Kurdskimi separatisti (Foto: Družabna omrežja)

Pogosto se aktivisti MAO udeležujejo tujih demonstracij v podporo separatističnim in terorističnim skupinami (Foto: Družabna omrežja)

MAO organizacija pogosto preko svojih propagandnih nalepk, letakov in plakatov poziva k uničenju družbe in državne ureditve Republike Slovenije.  MAO si prizadeva postati stranka v okviru Študentske in Dijaške organizacije Slovenije. Po pričevanju predsednika Skupnosti dijakov Gimnazije Bežigrad Simona Trusevicha, naj bi MAO intenzivno kadrovala na slovenskih gimnazijah. MAO ima tudi direktno finančno in operativno povezavo s Teo Jarc in Sindikatom Mladi plus, ki sodelujejo pri petkovih protestih. “Z odprtim pismom so podporo petkovim protestom izrazili tudi v Sindikatu Mladi plus,” so zapisali pri STA. Ta isti sindikat vodi Jarčeva, za katero je bila že v preteklosti ugotovljena povezava z Open Society fundacijo milijarderja, ki financira protidržavne protestnike, Georgea Sorosa.

MAO skrajneži pozivajo k uničenju družbe. (Foto: Družabna omrežja)

Erik Valenčič kot idejni vodja skrajno levih aktivistov pogosto organizira okrogle mize, kjer mlade spodbuja k uporu zoper oblast in družbeni red. (Foto: Printscreen)

Povezave med skrajnimi levičarskimi elementi in tujimi obveščevalnimi službami

Mladi element v stranki Levica ima direktno povezavo z Iransko revolucionarno gardo (IRGC). Pri tem je glavni oficir za zvezo Matjaž Razdrih, sin znanega ljubljanskega odvetnika Andreja Razdriha, ki ima doživljenjsko prepoved vstopa v Izrael. Kljub temu, da stranka Levica podpira zamisli LGBT, si prizadeva sodelovati z iranskim režimom, zaradi iranskih geopolitičnih interesov v regiji. Pri tem sta tudi aktivna Urban Suhadolnik in Grega Ciglar, sicer nekdanji član Levice, ki je zdaj aktiven na lokalni ravni v stranki Lista Zorana Jankovića.

Kot smo že omenili, se skrajno levi ekstremisti MAO povezujejo s tujimi separatističnimi skupinami iz Iraka in Sirije. Na svoja socialna omrežja objavljajo slike in videoposnetke kjer držijo v rokah zastave Rojave in PKK, s katerimi jih je povezal Valenčič. Člani Antife na svoja srečanja pogosto vabijo člane tujih anarhističnih in ekstremističnih skupin. Tuji militantni aktivisti svojim “tovarišem” pomagajo pri anarhistični revoluciji. Njihov cilj je kreacija globalnega anarhizma, predpogoj pa je strmoglavljenje vlade.

Erik Valenčič v rokah drži zastavo teroristov. (Foto: Družabna omrežja)

Nevladne organizacije so delno financirane tudi s strani Soroševe fundacije Open society, kakor tudi s strani tujih tajnih služb, ki se zaradi gospodarskih in geostrateških razlogov zavzemajo za rušenje aktualne vlade.

Erik Valenčič pozira s kalašnikovo puško. (Foto: Družabna omrežja)
Prikaz nasprotnih dejstev

V članku https://relaxed-bose.23-88-74-86.plesk.page/fokus/seznam-najbolj-nevarnih-in-skrajnih-levicarjev-in-levicarskih-skupin-v-sloveniji/?fbclid=IwAR1s3aKhV1Rh2gkxLecWe3ApTkFzzjoFKmke5zO5jb6xPc_-0yPi0DPtPMA navajate, da imam povezavo z iransko revolucionarno gardo, kar ni res. V Iranu sem bil zgolj turistično, z iransko državo pa nimam nič.

Prosim, da navedbo nemudoma umaknete, saj je neresnična. V nasprotnem primeru bom moral poseči po pravnih sredstvih, zaradi širjenja laži in obrekovanja.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine