21.8 C
Ljubljana
ponedeljek, 8 avgusta, 2022

Šestošolka storila samomor zaradi šikaniranja albanskih vrstnikov?

Piše: Janja Strah

17. maja 2022 so v Slovenskih novicah objavili, da je učenka ene od osnovnih šol na Štajerskem storila samomor. Po neuradnih informacijah je bila šestošolka že dalj časa žrtev šikaniranja sovrstnikov. Na spletu so se pojavile trditve, da so bili za vrstniško nasilje krivi albanski sovrstniki.

Ravnatelj osnovne šole katere ime skrivajo pri Slovenskih novicah naj bi povedal, da “verjetno ne bomo nikoli vedeli” vzroka za dekličin samomor in poudaril, da se samomor ni zgodil v šoli.

“Vsa namigovanja o vedenju, kaj je bil vzrok za tragedijo, so popolnoma neupravičena. Samomor se ni zgodil v šoli niti ni bilo zaznati obračunavanja med mladostniki,” je še pred dnevi za Slovenske novice povedal neimenovani ravnatelj. “Res pa je, da po epidemiji zaznavamo v šolah povečano vrstniško nasilje,” je priznal.

Neuradno naj bi bila učenka 6. razreda osnovne šole  tarča vrstniškega nasilja. To naj bi po informacijah Slovenskih novic trajalo dalj časa. “Zakaj pravočasno ni ukrepal nihče od pristojnih, ne vemo in še preverjamo,” so zapisali.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine

1 komentar