3.7 C
Ljubljana
ponedeljek, 19 aprila, 2021

Sedmerica ilegalnih migrantov se je na železniški progi »igrala« z noži: eden huje, trije lažje ranjeni, stroške zdravljenja bodo spet plačali davkoplačevalci

Eden Pakistanec je težko ranjen in se bori za svoje življenje, nekaj ilegalnih migrantov je priprtih in lažje ranjenih. To je rezultat včerajšnjega klanja v Gornjem Babinom Potoku in za železniški progi v mestu Rudopolje na Hrvaškem.

Včeraj so policisti v Gornjem Babinom Potoku našli moškega, ki je bil brez osebnih dokumentov, in šest drugih v mestu Rudopolje (prav tako brez kakršnihkoli dokumentov). Štirje od sedmerice so bili ranjeni, poroča Jutarnji list, ki se sklicuje na hrvaško policijo.

Trojica je ostala na zdravljenju v Gospiću, težko ranjenega Pakistanca so prepeljali v bolnišnico v Zadru. Časopis Večernji list na spletni strani ob tem še poroča, da naj bi bilo v skupini še več ljudi, ki jih policisti še iščejo. Časnik 24 sata pa na spletni strani navaja, da se zdravniki v bolnišnici v Zadru borijo za življenje huje poškodovanega pakistanskega državljana.

Po poročanju hrvaške tiskovne agencije Hina se je četrtkov spopad med migranti odvil le nekaj ur po obisku hrvaške predsednice Kolinde Grabar-Kitarović, notranjega ministra Davora Božinovića in načelnika generalštaba hrvaških oboroženih sil Mirka Šundova na zeleni meji med Hrvaško in BiH na območju karlovške in liško-senjske županije, kjer migranti vsakodnevno nezakonito prečkajo mejo.

Zadnje novice

Sorodne vsebine