18.5 C
Ljubljana
četrtek, 22 aprila, 2021

Sedaj razumete motiv za proteste? Kupila sta razkošno vilo na Primorskem, mož pa kljub obsodbi zaradi nepravilnosti pri najemu stavbe NPU postal direktor koprske Pošte!

“Vse so nam pokradli sine,” je samo eden od zapisov na Facebook profilu Tamare Lah, soproge bolj znanega in razvpitega moža Damjana Laha, ki je bil zaradi nepravilnosti pri najemu stavbe za NPU v ljubljanski Dimičevi ulici obsojen na pogojno kazen in štiriletno prepoved opravljanja poklica, ki predstavlja izvrševanje javne funkcije. Pred dobrimi štirimi leti pa sta zakonca Lah kupila vilo na Primorskem, Damjan Lah pa je kljub obsodbi pred enim letom postal direktor koprske Pošte. 

In kdo je protestnica, ki se označuje za “prvoborko”? Soproga razvpitega moža Damjana Laha, o katerem je javnost veliko slišala, ko je bil del ožje ekipe ministrice za notranje zadeve Katarine Kresal, ona pa je na ministrstvu skrbela za protokol, je v časih, ko je njen mož zasedal visoke javne funkcije, sedela na lokalih prireditvah v prvih vrstah, prava “zvezda” pa je postala leta 2016, ko je portal lokalec.si razkril, da je dobila v času, ko je bil njen mož v.d. direktorja mariborske mestne uprave, dobila službo v hčerinskem podjetju mariborskega mestnega podjetja Marprom.

Ampak, sodelavci je na delovnem mestu na sedežu podjetja nikoli niso niti videli. Kakor tudi ne objave prostega delovnega mesta na zavodu za zaposlovanje, saj to sploh ni bilo objavljeno, čeprav je šlo za delovno mesto v javnem podjetju. Lahova pa je službo dobila brez konkurence, saj je očitno edina vedela za odprtje delovnega mesta – drugih prijav niti bilo ni.

Lokalec.si je razkril tudi, da sta v času, ko sta imela prihodke iz javnega sektorja oziroma državne družbe, Lahova postala prebivalca luksuznega posestva na Primorskem.

Kjer je očitno dolgčas, saj hodi Lahova, kot je zapisala na Facebooku, v Ljubljano na proteste, ker je “full žur.” S čim se danes preživlja, ni znano. Tudi Lahova vidna funkcija v mariborski občini je ugasnila po dveh mesecih.

Andrej Žitnik/Nova24TV

Zadnje novice

Sorodne vsebine