17.8 C
Ljubljana
četrtek, 5 avgusta, 2021

Se z imenovanjem Šoltesa na položaj direktorja Uradnega lista RS zapleta? Predsednica nadzornega sveta Uradnega lista RS razkrila politične pritiske iz LMŠ!

Že včeraj smo poročali, da se utegne sedaj že nekdanji evropski poslanec, sicer vnuk revolucionarja Edvarda Kardelja Igro Šoltes znajti na položaju direktorja Uradnega lista RS. Več o tem TUKAJ.
 
Očitno pa z njegovim imenovanjem ne bo šlo tako gladko, saj je iz nadzornega sveta Uradnega lista RS (ki je sicer javno podjetje v lasti Slovenskega državnega holdinga) prišla prijava zaradi političnega pritiska. V delu dokumenta, ki kroži na spletu, je razvidno, da naj bi na nadzornike pritiskal Brane Kralj, sicer tajnik LMŠ, češ da vlada pričakuje imenovanje Igorja Šoltesa za direktorja Uradnega lista.

 
Zaradi tega se je predsednika nadzornega sveta Uradnega lista Irena Prijović, ki je sicer tudi izvršna direktorica Združenja nadzornikov Slovenije, obrnila na vodstvo SDH ter na pooblaščenca za skladnost in integriteto – po njeno gre namreč za napad na njeno osebno integriteto. Kot je zapisala, je Kralj zahteval poročanje o kadrovskem postopku njemu osebno mimo in pred vsako komunikacijo z SDH, ki je stoodstoten delničar Uradnega lista RS.
 
Takšno ravnanje seveda močno spominja na devetdeseta leta, ko je generalni sekretar LDS Gregor Golobič kar preko telefona izvajal kadrovsko politiko v podjetjih, kjer je imela država posredno lastniško delež. In pa seveda na stare dobre čase, ko se je o gospodarskih zadevah ter o kadrovanju odločalo najprej v partijskih celicah…
 
Naj ob tem spomnimo, da je kopijo sporočila prve nadzornice Uradnega lista najprej objavil na twitterju Bojan Požar. Več pa si lahko preberete TUKAJ.
 
Bodo na LMŠ demantirali pritiske? Bomo videli.

Zadnje novice

Sorodne vsebine