3.6 C
Ljubljana
četrtek, 1 decembra, 2022

Se vračamo v leto 1945? Levičarski evroposlanec Matjaž Nemec bi Novo24 kar izbrisal iz seznama programov, ki so na voljo v Evropskem parlamentu!

Piše: Andrej Žitnik (Nova24tv.si)

S “svobodo” se očitno vrača leto 1945 in zloglasni “Zakon o tisku”, ki ni urejal le cenzure medijev, ampak tudi to, kdo je imel pravico izdajati in kdo ne oz. komu je lahko javni tožilec v sodelovanju z ministrom za notranje zadeve to tudi prepovedal izdajati – kar je novinarstvo v teh krajih za dolgih 46 let, se pravi dve generaciji, degradiralo v družbeno-politično PR-ovstvo komunističnim samodržcem. Zdaj si eden član stranke, ki se diči s tem, da je naslednica Komunistične partije,  očitno zopet želi vrniti v duh tistih časov, saj bi se kot politik postavljal v vlogo arbitra, kateri mediji so vredni tega imena in kateri ne. Ne boste verjeli – Matjaž Nemec je na Evropski parlament naslovil pobudo za izbris Nove24TV iz seznama slovenskih TV programov, ki so prek IPTV na voljo v Evropskem parlamentu.

Da je Nova24TV podoben trn v peti slovenskim oblastnikom kot Novaja Gazeta Vladimiru Putinu, je že dolgo jasno. Da nas želijo ukiniti tudi. A do zdaj se še nikoli niso počutili tako pogumno kot zdaj v “svobodi”, da bi dejansko začeli putinistično agitirati za izbris posameznih medijev iz kakšnih seznamov, kjer oddajajo. Do zdaj. Velika zmaga na volitvah in pijanost od oblasti je naredila svoje.

 

Matjaž Nemec je na pristojne službe Evropskega parlamenta naslovil pobudo, da se Nova24TV umakne iz seznama televizijskih kanalov, ki so prek IPTV na voljo v  Evropskem parlamentu. V agitpropovskem pamfletu v slogu Staneta Dolanca nevredno evropskega poslanca je Novo24TV – seveda brez enega dokaza – proglasil za “strankarsko mašinerijo, ki žaljivo in poniževalno širi propagando ene stranke za diskreditiranje političnih nasprotnikov.” Na drugi strani želi še, da se na seznam IPTV televizijskih programov doda Pop TV.

Ker je slovenska medijska in politična krajina že tako zelo načeta in žaba že tako skuhana, da sploh več ne ve, da se kuha, večini v Sloveniji ne bo prav nič čudno, da politik levega pola v evropskem parlamentu agitira za to, da se en TV zasebni program izbriše, drug (z veliko večjim kapitalom, predvsem iz naslova prisilnega plačevanja “drugega RTV-prispevka”), pa vpiše na seznam programov, ki so v Evropskem parlamentu dosegljivi. Tudi levičarski politiki v Evropskem parlamentu bodo najbrž zastrigli z ušesi, češ, zakaj se en POLITIK vmešava v takšne stvari – najbrž ne zaradi apolitične sle po objektivnosti.

Nemec je svojo iniciativo oblikoval iz čistih klevet: pravi, da je Nova24TV strankarska televizija SDS, da ima izredno malo gledalcev in da širi lažne novice in desničarsko propagando v Orbánovem stilu, diskreditira Janševe nasprotnike in večinske medije na žaljiv in ponižajoč Trumpov način. Trdi, da je Nova24TV, odkar so se umaknili Orbánovi investitorji, v finančnih težavah in da ponavlja stare oddaje, namesto, da bi se posvetila svojemu programu. Trdi, da Nova24TV ni tradicionalna televizija, ampak Janšev propagandni stroj, in da ne daje pravilne slike o slovenskih novinarskih standardih.

Seveda so to čiste klevete. A je tudi dobra novica! Matjaž Nemec jih bo imel možnost dokazati na sodišču. Direktor Nova24TV Boris Tomašič je namreč napovedal, da bo Nemca tožil.

 

Zanimivo bo slišati, kako se bo za očitne izmišljotine in pavšalne ocene na sodišču zagovarjal evroposlanec. Vprašanje, ki si ga danes zastavlja pol Slovenije, pa je, ali ga bo zagovarjala odvetniška pisarna Pirc-Musar, Lemut & Strle.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine