0.3 C
Ljubljana
petek, 8 decembra, 2023

Se spomnite naslovnice iz leta 2018? Imeli smo prav. Kultura posilstev je že med nami!

Piše: Andrej Sekulović, P. J.

Leta 2018 so nas napadali mediji in nevladniki zaradi naslovnice, ki je opozarjala na uvoz kulture posilstev. Danes se kaže, da smo imeli prav. Migrantska posilstva letos poskočila za 170 odstotkov. Ulice Ljubljane vse bolj nevarne za ženske. Skupine migrantov, ki prežijo nanje, se prosto sprehajajo po prestolnici.

Slovenija je v preteklosti poznala migrantsko problematiko predvsem posredno iz zaskrbljivih in velikokrat grozljivih novic, ki so k nam prihajale iz tujine. Zaradi zgrešene liberalne politike pa smo predvsem letos tudi na lastni koži občutili neusmiljeno potrjevanje dejstva, da multikulturnost ne deluje. »Kulturna obogatitev« je potrkala na naša vrata, oblastniki, ki jim očitno ni mar demografske in kulturne usode našega naroda, pa so ji na široko odprli vrata. Če smo se v letih po veliki migrantski krizi soočali predvsem z drhaljo, ki je nezakonito vdirala čez naše meje in se zatem skušala prebiti naprej v zahodne države, se danes migrantska problematika zaostruje. Prehajamo na novo stopnjo, ki nas približuje katastrofalnemu stanju v zahodnoevropskih mestih. Vse več arabskih in severnoafriških migrantov ostaja v Sloveniji. Čeprav so nastanjeni v azilnih domovih, kjer že zmanjkuje prostora, se prosto sprehajajo po naših ulicah. Po Ljubljani se šušlja, da prihaja v kriminalnem podzemlju do trenj med Maročani in kriminalnimi navezami iz balkanskih držav glede prodaje mamil. Če gre pri tem za spopade med kriminalci, pa je veliko huje, da navzočnost migrantov vse bolj ogroža tudi druge državljanke in državljane. Število posilstev se zvišuje, prebivalci v okolici azilnih domov se počutijo vse bolj ogrožene. V tedniku Demokracija smo že pred leti opozarjali, da lahko pride do tega, zaradi česar so nas zmerjali  s »ksenofobi« in z »rasisti«.

Novembra dva Maročana zaradi spolnega nasilja pristala v priporu. (foto: Shutterstock)

Obtoženi »nestrpnosti« zaradi opozarjanja na migrantska posilstva

Vznemirljiva naslovnica številke tednika Demokracija, ki jo imate v rokah, je bila prvič objavljena že 30. avgusta leta 2018. Takrat smo z njo želeli opozarjati na grozljivo in temno prihodnost naše celine, če se ne bomo odločno postavili po robu uvozu etnokulturno nekompatibilnih ljudstev, danes pa se je ta prihodnost uresničuje v mestih naše podalpske dežele. Namesto da bi javnost vzela resno naša opozorila, za katera je čas žal pokazal, da so bila popolnoma utemeljena, pa je bil tednik Demokracija takrat deležen napadov nevladnikov in osrednjih medijev, češ da gre za širjenje nestrpnosti. Naslovnico, ki opozarja, da z množičnimi migracijami v Slovenijo prihaja kultura posilstev, je Društvo novinarjev Slovenije označilo ne le za »spodbujanje nestrpnosti«, temveč tudi za »rasizem«. Ker naj bi šlo za »ideološko« in »neetično« zlorabo medija, je društvo pozvalo k ukrepanju zoper Demokracijo. Na nas pa se je spravilo tudi takratno ministrstvo za kulturo s prijavo inšpektoratu za medije, ker naj bi bila Demokracija širila »rasno nestrpnost«. Zaradi suma, da gre za storitev kaznivega dejanja javnega spodbujanja sovraštva, nasilja ali nestrpnosti, je inšpektorat predal zadevo policiji. Več o tem lahko preberete v kratkem pogovoru z našim takratnim odgovornim urednikom Jožetom Biščakom. Osrednji mediji, predvsem POP TV in RTV Slovenija, so naslovnico prav tako složno označili za neprimerno, sovražno in nestrpno. No, danes, ko postaja Ljubljana predvsem v večernih urah zaradi tolp migrantov vse bolj nevarna, ko se je število posilstev, ki jih zagrešijo tujci, zvišala kar za 170 odstotkov, lahko rečemo le, da smo imeli na žalost prav.

Naslovnica Demokracije je leta 2018 dvignila veliko prahu zaradi domnevnega »rasizma«. (foto: arhiv Demokracije)

Danes postaja jasno, da smo imeli prav

V zadnjem letu je prišlo predvsem na območju Ljubljane do zvišanja števila posilstev in spolnega nasilja, ki so ga povzročili migranti in tuji državljani. Policija o tem očitno ne želi obveščati javnosti, če ne prejme specifičnih novinarskih vprašanj glede posameznih primerov. Kljub temu je konec maja odjeknila novica, da je 17-letni Palestinec v občini Cerknica posilil  78-letno domačinko. Seveda je šlo za prosilca za mednarodno zaščito. Še en odmeven primer, o katerem policija ni obvestila javnosti, dokler niso o tem začeli poizvedovati novinarji, se je zgodil oktobra, ko je bil v podhodu na Vilharjevi cesti zraven železniške postaje v Ljubljani napaden študentski par. Štirje migranti naj bi bili študenta pretepli, študentko pa posilili, o čemer smo že poročali v našem mediju. Da število posilstev v Sloveniji narašča, na kar smo že pred časom opozarjali, pa potrjuje dejstvo, da je že 1. novembra, manj kot mesec dni od grozljivega dogodka na Vilharjevi, prišlo do novega primera spolnega nasilja, prav tako v prestolnici.

Posilstva tujcev vse pogostejša

Maročana, stara 26 in 23 let, ki ju je policija kmalu izsledila in jima odvzela prostost zaradi suma kaznivega dejanja zoper spolno nedotakljivost, sta se na Taboru v Ljubljani ob 7. uri zjutraj spravila na žensko in jo hotela posiliti. Po zadnjih podatkih naj bi bila migranta žensko držala na tleh na zelenici, zatem pa sta pobegnila. Za zdaj ostaja nejasno, ali sta žrtev posilila ali pa je šlo le za poskus posilstva, je pa preiskovalni sodnik za oba osumljenca odredil pripor. Sicer naj bi se po podatkih iz oktobra število posilstev, ki jih zagrešijo tujci, letos zvišalo kar za 170 odstotkov, podatki pa ne vključujejo omenjenih primerov iz oktobra in novembra. Po uradnih podatkih je bilo samo na območju Ljubljane do konca oktobra obravnavanih deset tujih državljanov, osumljenih posilstva ali spolnega nasilja. Lansko leto so bili obravnavani štirje, leto pred tem pa »samo« dva. Na območju celotne Slovenije naj bi bili letos tuji državljani posilili že devetnajst žensk. Med osumljenci je največ državljanov Kosova, kjer je približno 95 odstotkov prebivalstva muslimanske veroizpovedi. Med posiljevalci iz držav zunaj Evropske unije pa so državljani Alžirije, Somalije, Nigerije, in kot je bilo omenjeno, tudi Palestine.

K nam prihajajo ljudje iz kulturnih okolij, kjer so ženske zaničevane. (foto: Shutterstock)

Prihaja kultura posilstev

Ko opozarjamo na kulturo posilstev, ki jo uvažamo z migranti iz pretežno muslimanskih dežel, je treba razumeti, da ne gre le za posameznike, ki so spolni iztirjenci, temveč za drugačno dojemanje odnosov med spoloma v teh kulturah. Ne glede na trditve progresivnih levičarjev gre pri arabskih in severnoafriških muslimanih za zaničevanje žensk, ki je popolnoma tuje Evropi in ga v naši civilizaciji niti v antiki ali v srednjem veku, ko naj bi imele ženske manj pravic, ni bilo. Že zavijanje žensk v burke kaže na korenite razlike v teh pogledih. Migranti, ki prihajajo v Evropo, so tako očitno mnenja, da si ženske, ki hodijo v javnosti »razuzdano« oblečene in odkrite, pravzaprav zaslužijo biti posiljene. Znan muslimanski učenjak iz Velike Britanije in nekdanji profesor na univerzi v Oxfordu, ki je bil nedavno oproščen obtožb posilstva, je tako nekoč poudaril: »Ali boš nosila pokrivalo ali pa boš posiljena.« Takšna miselnost se odraža tudi v tem, da so v multikulturnih zahodnih državah migranti odgovorni za velik delež posilstev. Zaradi nezakonitih (in zakonitih) migracij pa postaja to problem tudi v Sloveniji.

Migranti, nastanjeni na Viču, se prosto sprehajajo po Ljubljani. (foto: Nebojša Tejić / STA)

Jože Biščak: »Imeli smo prav«

V času, ko je Demokracija objavila ikonično naslovnico bele ženske, iz katere trgajo obleko Arabci in Afričani, je bil urednik Demokracije Jože Biščak. Po zadnjih posilstvih, ki so jih zagrešili (nezakoniti) imigranti, je pravi čas za pogovor z njim.

Naslovnica Demokracije je pred petimi leti sprožila burne odzive.

Precej podobno naslovnico je leta 2016 objavil poljski konservativni tednik W Sieci. Tam je bila ženska oblečena v zastavo EU, ki jo z nje trgajo temnopolte roke. Naslovnica je bila opremljena z naslovom »Islamsko posilstvo Evrope«. Mi smo naslovnico objavili konec avgusta 2018, ko so slovenski policisti na meji prestrezali ilegalce iz (in še danes je večinoma tako) Afganistana in Pakistana. Naš naslov je bil »Z migranti prihaja v Slovenijo kultura posilstev«. Obe omenjeni državi sta znani po tem, da je posilstvo ženske, še posebej nevernice, redko preganjano. Zato se je tudi uveljavil izraz »kultura posilstev«. In če prihajajo v Slovenijo ljudje iz teh držav, s seboj prinašajo tudi svojo kulturo. Naslovnica je sprožila zelo burne (tudi mednarodne) odzive. Progresivni mediji (in ti so v Sloveniji v veliki večini) so nas označili za rasiste in ksenofobe.

So vas preganjali organi pregona?

Prišle so prijave in neke ovadbe zaradi domnevnega spodbujanja sovraštva na rasni osnovi, na zahtevo tožilstva me je zaslišala policija, toda zadeva ni prišla do sodišča.

Zadnja serija posilstev oziroma kaznivih dejanj zoper spolno nedotakljivost je pokazala, da ste imeli prav.

Ja, imeli smo prav. Ne samo to. Kultura posilstev ljudi iz islamskega trikotnika (Maroko – Afganistan – Nigerija) je že v Sloveniji, zadeva bo samo še eskalirala. Treba je vedeti, da so posilstva del procesa islamizacije. V Evropo (in Slovenijo) prihajajo večinoma mladi muslimani, ki nimajo niti najmanjše želje, da bi se integrirali. Ta eskperiment, ki ga omogočajo neizvoljene elite v Bruslju in posamezne nacionalne vlade, je povzročil, da se avtohtoni Evropejci (in tudi Slovenci) ne počutimo več varni v svojih državah; ne samo ponoči, zdaj se ljudje že podnevi bojijo hoditi sami ven. Še posebej ženske, ki so v očeh pravovernega muslimana plen, nevernice, ki jih je dovoljeno posiljevati. In če pride do posilstva, levičarski politiki in nevladne organizacije krivdo prelagajo na staroselce, češ da so do tujcev neprijazni in da je to logičen odziv. Se spomnite, kaj je rekel levičarski filozof Igor Pribac o silvestrskih posilstvih v Kölnu? Kaj naj stori mlad moški, ki ima enkrat na dosegu roke to, kar je videl v sanjah? Seveda, muslimani sanjajo o belih Evropejkah, da jih posiljujejo. To ni več samo nočna mora, to je danes realnost.

Jože Biščak (Foto: Polona Avanzo)

Kaj lahko pričakujemo v Sloveniji?

Slovenija je sicer še dokaj varna država, a je danes tam, kjer je bila Švedska pred 15 leti – posamezni, manjši incidenti so se nadaljevali v posilstva in v fizične napade na neverne Švede. Švedska se je zaradi priseljevanja zato spremenila iz ene najvarnejših evropskih držav v eno najnevarnejših nevarnih. S Slovenijo bo enako, trend je skrb vzbujajoč. K sebi vabimo kulture, kjer je posiljevanje žensk in nasilje del vsakdanjika. Ko pridejo v naše okolje, nimajo nikakršnega interesa, da sprejmejo vrednote novega okolja, da sobivajo. Oni želijo zavzeti in prevzeti Evropo. Kar jim ni uspelo z vojnami pred stoletji, bodo danes to dosegli s pomočjo progresivcev. Zato se je nasilnemu ilegalnemu priseljevanju  treba upreti in legalno oborožiti, če želimo preživeti. Ampak ironija je, da bodo ravno progresivci s svojimi sprevrženimi praksami (LGBT, transspolnost, teorija spolov in podobno), ki nikakor niso kompatibilne z islamom, prvi na udaru, ko bo (in ponekod je že) presežena kritična točka muslimanske mase. Takrat bo najboljše sesti na breg in počakati, kaj bo naplavilo.

(Članek je bil prvotno objavljen v tiskani izdaji Demokracije.)

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine