10.2 C
Ljubljana
sobota, 25 maja, 2024

Še pred objavo volilnih rezultatov novinarka Nataša Markovič javno napovedala “masaker” na javni RTV

Piše: Domen Mezeg (Nova24tv)

“Še pred objavo volilnih rezultatov novinarke Tarče RTVSLO javno napoveduje masaker na RTV Sloveniji …” se je na zloveščo zahtevo (pritisk) družbeno-politične delavke javne hiše – Markovičeve, odzval raziskovalni novinar Požar. 

Prvi odzivi vidnih predstavnikov tranzicijske levice, (izvoljeni predstavniki v DZ-ju so le vrh ledene gore, medtem ko je večji del “potopljen” v medijih, sodstvu, tožilstvu, nevladnih organizacijah, državnih inštitucijah, državnih podjetjih itd.), kažejo na njen dejanski odnos do predstavnikov nasprotnega političnega tabora, drugače mislečih in do demokracije. To med drugim dokazuje škandalozen zapis novinarke RTV Slovenija Nataše Markovič, še pred objavo volilnih rezultatov: “Pričakujem kolektivni odstop vodstva, nastavljenih urednikov in njihovih novinarjev. 

Vseh, ki ste bili povišani v 45 plačne razrede, vseh ki ste dobili bonitete, vseh, ki ste sodelovali pri teh komedijah, ki smo jih mi v senci in na bolniški trpeli. Odstop. To ni moja rtv!” Ne, RTV Slovenija res ni “njena”, čeprav je v to prepričana, in čeravno se nekateri stari asi, vključno z Marcelom Štefančičem tako obnašajo. Javni zavod pripada tistim, ki ga iz svojih žepov financiramo, to je davkoplačevalcem. Sicer pa ni Markovičeva edina, ki tako razmišlja. Je le simptom širše tranzicijske mentalne patologije.

Izpad družbeno-politične delavke Nataše Markovič. (Foto: Twitter)

Kako zelo spoštujejo drugačnost, so predstavniki Kul-a md drugim dokazali tudi v zadnjem predvolilnem soočenju te medijske hiše (menda v kolaboraciji z nekaterimi novinarskimi starostami, kot je Igor E. Bergant, kot navaja Bojan Požar), ko so oddajo spremenili v pravi kaos, hkrati pa s prsti hinavsko kazali na nasprotno stran. S tem RTV novinarji izkazujejo tudi svoj odnos do sodelavcev, ki ne delijo njihovih svetovnih nazorov, kot je denimo Igor Pirkovič, ki je vodil konkretno predvolilno soočenje.

Dvojna merila nekaterih novinarjev javne hiše: Ob šikaniranju Možine in Pirkoviča gledajo proč
Spomnimo še, kako so hinavsko so ostali tiho, ko je brutalno šikaniranje doživljal še en sodelavec – Jože Možina, in kako so skočili pokonci, ko je prvak SDS Janez Janša Milanovim presstitutkam nastavil ogledalo. Ena od njih – Mojca Pašek Šetinc se je celo podala v parlamentarno politiko, kar razblinja vsakršne utvare glede njene “neodvisnosti”. Mimogrede: v parlament vstopa na listi človeka, ki do neljubih medijev in novinarjev goji podobno diskriminatoren odnos – Roberta Goloba.

Novinar Jože Možina o neodvisnosti in nepristranskosti svojih kolegov na javni RTV Slovenija. (Foto: Twitter)

Spomnimo, da gre za človeka, ki pravi, da se (putinistično) bori proti “fašizmu”, in da bi sebi neljube medije, kot je Nova24TV kar ukinil, čeprav je nekoč v njih ponosno nastopal (v Temi dneva z voditeljem Luko Svetino). A četudi bi mu uspelo povsem utišati kritični glas in bi bi uspel rehabilitirati partijsko enoumje na tem področju, se zdijo še kako na mestu besede zadnjega partijskega šefa Milana Kučana, ki se je volilnih rezultatov javno razveselil: “Danes so sanje dovoljene, jutri pa je nov dan”.

“Danes so sanje dovoljene, jutri pa je nov dan”: Koronakriza, rast cen, Ukrajina in mednarodni škandali
Povolilna evforija ne bo večna. Led pod “oslovskimi nogami” bo slej ko prej znova počil in nastopila bo ledena streznitev, tako kot pri vseh “novih obrazih” doslej. Goloba bremenijo brezštevilne afere, ki jih ni mogoče skriti, ker so zadobile mednarodne razsežnosti. Slaba karma njegovega “biznisiranja” v škodo srbske podružnice Gen-I, pri čemer mu je stal ob strani stal kosovski veleposlanik Martin Berishaj, ne bodo pozabljene, ne glede na domače poročanje. Posledično nekateri že napovedujejo, da bi ga čez čas utegnili zamenjati Marta iz slavne “mafijske” rodbine Kos (njen brat je stric iz ozadja Drago Kos, ključni akter Depale vasi, čigar žena Tjaša Slokar Kos kraljuje na POP TV, medtem ko je sin Andraž Kos v parapolitičnem Inštitutu 8. marec).

Martin Berishaj in Robert Golob sta osrednja igralca afere v Črni gori. (Foto: RTV, Demokracija)

Obenem bo imel Golob veliko dela s tem, da se izkaže. Prihajajo težki časi. Zanimivo bo videti, ali je v času zaostrenih epidemioloških razmer njegova politika kaj bolj “humana” kot je bila Janševa in kako se bo izkazal na mednarodnem političnem parketu z ozirom na pomanjkanje zunanjepolitičnih izkušenj (ali bosta zanj vse postorili Marta in Tanja Fajon iz SD-ja) in se bo prestrašil celo govora pred evroposlanci, podobno kot propadli politik Marjan Šarec? Dobro poznavanje “štroma” ne zadostuje. Ne gre pozabiti še vojne v Ukrajini, brutalne rasti cen osnovnih življenjskih dobrin in drugih gospodarskih izzivov, ki jih bo na pretek. Že “plešemo” v pričakovanjih na ugodne rešitve za Slovenije in njene državljane.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine