22.5 C
Ljubljana
sobota, 21 maja, 2022

Se po desetih letih ponavlja grozljivka z Barja? Spet balonarska nesreča na istem kraju!

Piše: J. S.

“Danes, nekaj po 10. uri smo bili obveščeni o balonarski nesreči na območju Ljubljanskega barja, med Škofljico in Igom,” so sporočili iz PU Ljubljana. 

Po do sedaj zbranih obvestilih je do nesreče prišlo pri pristajanju balona, ki je v družbi še enega, danes dopoldan poletel iz okolice Bistre na enourni polet. Oba  sta nameravalapristati na barju pri Igu, kjer je pri pristanku enega izmed balonov prišlo do nesreče, kjer je balon s košaro trčil v travnik.V balonu je bilo šest oseb, pet državljanov Belgije in državljan Slovenije. V dogodku so bile poškodovane štiri osebe, od tega so bili trije državljani Belgije in sicer pilot zrakoplova, star 55 let, ter 28 in 54 letni potnici ter pomožni pilot, 67-letni državljan Slovenije. S kraja so bili odpeljani v UBKC Ljubljana, kjer ostajajo na zdravljenju, po do sedaj znanih podatkihnjihovo življenje ni ogroženo. Drugi balon, v katerem so bile tri osebe, je varno pristal na barju. Belgijski državljani so v Slovenijo prišli skupaj s svojo balonarsko opremo.Na kraju so posredovale reševalne ekipe in tudi helikopter za prevoz poškodovanih, kraj je bil zavarovan  in je bila izključena možnost požara ali eksplozije.Vzrok za nesrečo še ni znan. Policisti so opravili ogled kraja na katerem je prisoten tudi preiskovalec letalskih nesreč. Nadaljujejo z zbiranjem obvestil in vodijo kriminalistično preiskav, ki se bo nadaljevala tudi v naslednjih dneh. O vseh ugotovljenih okoliščinah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Na istem kraju se je pred skoraj desetimi leti, avgust 2012, že zgodila tragična nesreča zaradi neupoštevanja vremenskih razmer. Takrat je zaradi nesreče umrlo šest ljudi.

 

Sorodne vsebine