19.6 C
Ljubljana
nedelja, 26 maja, 2024

Se Janković skriva zaradi kanala C0? Ljudje se sprašujejo, kje je župan glavnega mesta

Piše: Sara Kovač (Nova24TV.si)

Te dni, ko se veliko govori o tem, da se politiki ne bi smeli fotografirati, če pomagajo pri poplavah, je marsikdo pomislil na enega prominentnega ljubljanskega politika, ki pa se še kako rad slika, te dni pa je povsem izginil s prizorišča. Ljudje se sprašujejo – kje je Zoran Janković?!

Jankovića namreč že kar nekaj časa nihče ni videl. Prej se je redno kazal na vsakem odprtju še najbolj zakotne ljubljanske ulice, videli so ga tudi – kot enega zadnjih rusofilnih “junakov” poleg Milana Kučana – ob Ruski kapelici. Nihče pa ga te dni ne vidi s krampom in lopato kje na bližnji Gorenjski ali pa morda Koroški, kjer ljudje še vedno odstranjujejo posledice neurij.

Med tem so župani večine slovenskih občin – ne le tistih, ki so bili prizadeti med poplavami – na terenu, veliko jih je tudi zavihalo rokave in pomagalo več dni zapored. Seveda so se pri tem tudi fotografirali ali pa jih je fotografiral kdo drug. Jankoviča pa nihče ni fotografiral. V soboto naj bi bil v Tacnu in Sneberjah, a ga nihče ni videl, kaj šele fotografiral.

Spomnimo na besede Edvarda Jurjevca za VTV, ko je opisoval reševanje svoje čolnarne: “Jaz tega sploh ne morem verjet,” pravi Jurjevec: “dva, tri dni me je tiščalo v prsih, nisem vedel, kako bo šlo, pol pa naenkrat zjutraj pridejo Čehi, ljudje kličejo s cele Slovenije oz. se celo kar sami pojavljajo – Radio Ognjišče, Janez Janša, pride sem in dela, dela, dela … nisem še videl človeka, ki bi tako delal. Vsem je bil v spodbudo. Noro dober organizator.”

Janša je delal. Več dni zapored. Potem pa za nagrado dobil vulgarne opazke levičarjev, da se je polival z blatom in da je imel čiste škornje. Teh istih levičarjev ni zanimalo, niti jih danes ne zanima, kje se skriva Janković.

Se morda skriva pred debaklom z “drekovodom”?

Zakaj je bil Janković med poplavami – tako kot med začetkom kovida – anonimen, obstaja več razlag. Ena je ta, da se mu pač ne da fizično delati. Druga morda ta, da se skriva pred tem, da ga javnost kaj vpraša o njegovem zloglasnem “drekovodu” kanal C0. Spomnimo, pred kratkim smo poročali o tem, kako so poplave povsem razmetale cevi na gradbišču kanala. Janković je skupaj s tovariši strokovnjaki ves čas trdi, da je povezovalni kanalizacijski kanal C0, ki prečka vodovarstveno območje, popolnoma varen pred naravnimi nesrečami, kot so potres, neurja ali poplave. Še več, mestna oblast je trdila, da kanal C0 ni na poplavnem območju. Zadnje katastrofalne poplave v Sloveniji so razkrile, da to ne drži.

Kakorkoli, se danes vendarle vsi sprašujemo: “Zoran, boš prijel za lopato?”

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine