13.1 C
Ljubljana
petek, 2 junija, 2023

Se Golobu odrekajo tudi njegovi botri? Javnomnenjska podpora vladi padla tudi v anketi Vox Populi

Piše: Ana Horvat (Nova24tv.si)

Nekaj časa traja, ampak resnica vedno pride na dan. In resnica je, da se Golobova vlada od nastopa na oblast niti za milimeter ni premaknila z delom v korist državljanov, kar tudi oni vedno bolj občutno opazijo in občutijo v svojih denarnicah. Glede na zadnjo javnomnenjsko raziskavo režimskega medija je podpora Golobovi vladi padla, poroča STA.

Sodeč po rezultatih marčevske javnomnenjske raziskave Vox populi za časnik Dnevnik je vladi podpora padla. Njihovo delo je kot neuspešno ocenilo 46,3 odstotka. Med parlamentarnimi strankami je podpora najbolj zrastla SDS, in sicer z 20,1 na 22,9 odstotka. In ne glede na to, da Gibanje Svoboda trenutno ostaja v prednosti, se ji je podpora znižala za 1,2 odstotne točke.

Delo Golobove vlade kot neuspešno ocenjuje 46,3 odstotka, kot uspešno pa 46,7 odstotka vprašanih. Gibanju Svoboda se je podpora znižala za 1,2 odstotne točke, medtem ko je med parlamentarnimi strankami podpora najbolj zrasla SDS, in sicer z 20,1 na 22,9 odstotka.

Padec podpore vsem koalicijskim strankam
Javnomnenjska raziskava po poročanju STA ugotavlja, da bi v primeru, da bi bile volitve v nedeljo, NSi prejela 6,9 odstotka glasov (februarja 7,1 odstotka), SD 6,6 odstotka (februarja 7,1 odstotka) in Levica 4,6 odstotka (februarja 6,2 odstotka). Druge stranke bi volilo 1,6 odstotka vprašanih, 26,1 odstotka jih ne ve, koga bi volili, 6,6 odstotka pa jih ne bi volilo. Pod druge stranke so anketiranci navedli SLS, stranke Vesna, Resni.ca, Zelene Slovenije in Piratsko stranko. Izračun sedežev v DZ kaže, da bi imela koalicija po anketi Vox populi 48 mandatov, opozicija pa 40, poroča Dnevnik. Po aprilskih volitvah v DZ ima koalicija 53 mandatov, opozicija pa 35.

Na vrhu lestvice priljubljenosti politikov po raziskavi Ninamedie ostaja poslanec SDS Anže Logar, ki se mu je priljubljenost še zrastla. Sledijo mu zdravstveni minister Danijel Bešič Loredan in predsednica republike Nataša Pirc Musar.

Glede na to, da je anketo objavil povsem jasno levo opredeljeni Dnevnik je jasno, da se nekaj dogaja. Možnosti sta dve. Ena je, da tudi režimski mediji več ne morejo zanikati resnice. Druga pa je, da se strici počasi pripravljajo za slovo od Goloba.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine