15.9 C
Ljubljana
torek, 21 maja, 2024

Še enkrat: Glasovanje slovenskih poslancev v Evropskem parlamentu o prerazporejanju ilegalnih migrantov

Piše: Moja Dolenjska

V Evropskem parlamentu so 10. aprila 2024 odločali o migracijskem paktu in ga potrdili. Za prerazporejanje migrantov po državah sta glasovala le dva dva slovenska poslanca: Romana Tomc in Milan Zver (oba SDS/EPP).

Ostali slovenski poslanci so migracijski pakt potrdili, med njimi je bila tudi Ljudmila Novak iz stranke Nova Slovenija (NSi).

Le nekaj dni pozneje pa Novakova, ki bo junija ponovno kandidirala za evropsko poslanko, prek spleta razglaša, kako nasprotuje migracijam in podpira vzpostavitev hitrega vračanja nezakonitih migrantov v njihove izvorne države.

Njeno zdajšnje mnenje pa ni skladno s tistim, za kar je glasovala še pred dobrim tednom dni. Priča smo torej prvemu sprenevedanju.

Glasovanje o kvotah ilegalnih migrantov 10. aprila je pokazalo, da se z prerazporejanjem (uvozom) migrantov v Slovenijo strinjajo: Franc Bogovič (SLS), Klemen Grošelj, Irena Joveva (oba Gibanje Svoboda), Matjaž Nemec (SD) in Ljudmila Novak (NSi). Milan Brglez (SD) se glasovanja ni udeležil, pripravljal se je na kongres SD.

Evropski poslanec Milan Zver in evropska poslanka Romana Tomc: Edina, ki jima je v EU mar za Slovenijo. (vir: arhiv)

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine