19.4 C
Ljubljana
ponedeljek, 8 avgusta, 2022

Še ena nestabilna oseba na današnjem protestu: Ivan Bolfek iz Štajerske varde, ki se okoli vozi s puškami, ker je slabih živcev

Piše: Sara Kovač (Nova24tv)

Namestnik vodje Štajerske varde Ivan Bolfek je napovedal udeležbo na današnjem protestu proti uvajanju pogoja PCT v vse sfere javnega življenja. Udeležbo na protestih v Ljubljani, h katerim intenzivno poziva kranjski mestni svetnik Zoran Stevanović, sicer tudi predsednik stranke Resni.ca, je Bolfek sicer napovedal že pred dvema tednoma. Tedaj ni želel biti konkretnejši, a očitno je danes napočil dan, ko se bo tudi sam pridružil protestnikom.

“Pridemo v Ljubljano in takrat se bomo drugače pogovarjali. Ljudje, vas pa nagovarjam. Ko bo čas, če vas ne bo v Ljubljani, pa se hočete prepustiti tej usodi, živite tako. Če se z mano strinjate, boste prišli tudi vi. Ura bo odbila v kratkem. Če imate malo jajc, pridite v Ljubljano, v Ljubljani se bo namreč končalo, ne v Mariboru. Tam se mora končati,” je Ivan Bolfek iz Štajerske varde dejal pred dvema tednoma, ko je namignil, da se bo protestiranju v Ljubljani pridružil tudi sam.

Njegova udeležba na sredinih protestih niti ne preseneča, saj je mogoče ob pregledu njegovih objav videti, da je anticepilec in velik nasprotnik ukrepov za zajezitev virusa. Po njegovih besedah je očitno, da vlada kot tudi vseh 90 poslancev v Državnem zboru RS, delujejo v genocidu, rodomoru. “Če ste opazili, v nekaterih primerih Janez Janša ne odloča sam o teh stvareh. Verjetno mu odločajo ti “buteci”, nimam drugih izrazov za te parazite, ki so “kao” strokovna vez med stroko in politiki, so si privoščili to, kar si normalen človek ne bi mogel, in to je, da se izvaja genocid nad lastnim narodom. Nekdo od teh parazitov je reku, da smo mi krivi, da zaradi nas precepljenost ne raste. Še mali otrok jim ne verjame. Ponižujejo delovni narod, ki delamo, hočemo delati. Onemogočajo delovanje, ne boste mogli iti tankati na vsako črpalko,” je zatrdil in razkril, da se Štajerska varda ne strinja s početjem države.

“Ne sodelujemo s temi paraziti, se ne strinjamo s temi paraziti. Mi delujemo, delamo, v kratkem se bomo udeležili teh stvari. Ko bo prišel čas, vam ne bo lahko, ne v politiki, ne v Nijzju, tudi v sodstvu,” je posvaril in poudaril, da je tudi sodstvo krivo za določene stvari, ker melje in melje, namesto da bi razsodilo v eno ali drugo smer. Po njegovih besedah je sodstvo krivo, da je toliko kreganja med nami. “Njihov skupni cilj je uničevati gospodarstvo, človeka, uničevati našo domovino, nas čimbolj skregati.”

Foto: Facebook IB

V nadaljevanju je povedal, da je angažiral ljudi, da preverijo, kakšno je resnično stanje v bolnicah. “Nič od tega ni res, zakaj mediji lažete. Zakaj ne pišete resnice in ne preverite situacije. Paraziti ste. Vas novinarjev ne razumem. Vi dajete poročila urednikom. Nihče nima jajc. V bolnici ni gužve, sestre in zdravniki se sprehajajo, ljudje umirajo za rakom in drugimi boleznimi,” je zatrdil in priznal, da že štiri ali pet mesecev ne nosi zaščitne maske. Pravi, da sam skrbi za svoj imunski sistem. “Ne hodim na testiranja.”

Denar bo terjal na hišnih naslovih
Povedal je, da je bil doslej na testiranje šele 3–4 krat, ker je bil primoran v to. “Vsakič sem dal 20 evrov,” je bil kritičen in dodal, da se mu bo denar povrnilo. “Verjemite mi, da mi boste vrnili. Ne kot država, ampak vsak posameznik, ki je odločal o tem genocidu. Osebno ga bom šel izterjat. Vsakega posameznika bom poiskal. Verjemite mi, da bom. Pripravljen sem iti malo dalje, kot sem do sedaj šel. Šel bom tako daleč, da bom vsakega posameznika iskal doma.” Po njegovih besedah to naj ne bi predstavljajo grožnje. “Pred vašimi vrati bom stal 24 ur, en teden, mesec dni, vse dokler mi ne boste izplačali stroškov, ki sem jih imel zaradi vas. To, kar vi počnete banda, golazen, smrduhi!”  

“Vi boste krivi, če bo prišlo do kakšnega incidenta. Ne iz moje strani, ampak s strani ljudi. Takrat se ne čuditi, če se bo zgodilo to. Ljudje vas imajo poln kufer. Me razumete!?,” je zatrdil vardist in dodal, da ti, ki so sedaj na vladi, ne bodo več na vladi. “Vse bom naredil, vsak cent bom dal, da nam ne boste vladali v državi, ne vi, ne levica. Samo gobezdate, nakladate. Pripomogel bom k temu, da bo maščevanje še slajše. Če se bo narod odločil, da bo Bolfek strelovod, bo Bolfek strelovod. Ne bojim se vas, ker ste golazen in eni veliki lažnivci, smrduhi, bojazljivci,” je poudaril in napovedal, da ko pridejo v Ljubljano, se bo drugače pogovarjalo.  “Ljudje, vas pa nagovarjam. Ko bo čas, če vas ne bo v Ljubljani, pa se hočete prepustiti tej usodi, živite tako. Če se z mano strinjate, boste prišli tudi vi. Ura bo odbila v kratkem. Če imate malo jajc, pridite v Ljubljano, v Ljubljani se bo namreč končalo, ne Mariboru. Tam se mora končati.”

Kot lahko vidimo, se na protestih zbira vedno bolj pestra paleta protestnikov. V preteklosti smo namreč lahko opazili pripadnika skrajnega salafističnega gibanja Samirja Balića, ki je med drugim že grozil uredništvu Nove24TV, pripadnika bošnjaškega nacionalističnega gibanja Vjera, narod država Sulejman Merdanović. Poleg Stevanovića, ki gradi politiko na proticepilstvu in na račun zdravja ljudi, ni manjkala niti  Anica Bidar, ki je v preteklosti grozila, da bi se moralo za poslance, ki sprejemajo zakone, ki ji niso povšeči, sprejeti smrtno kazen z obešanjem. Kako dolgo se bo še dopuščalo izvajanje neprijavljenih protestov?

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine