8.2 C
Ljubljana
četrtek, 13 maja, 2021

Še en okostnjak iz omar Alenke Bratušek: slednja že po odstopu vlade podpisala nov aneks za drugi tir za več kot pol milijona evrov, čeprav je sprva napovedovala drugače!

»Projektna družba za izgradnjo drugega tira 2TDK bo sledila odločitvi Državne revizijske komisije in zaradi sporne reference pozvala najugodnejšega ponudnika, družbo Markomark Nival, k zamenjavi podizvajalca na razpisu za dela za prečkanje Glinščice, je napovedal generalni direktor družbe Dušan Zorko. To mora potrditi strokovna komisija družbe,« je 18. januarja poročala STA.

 

No, vmes je odstopil premier Marjan Šarec, ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek pa je času po odstopu poskrbela za nov aneks za posel Petričevega Kolektorja in v vrednosti pol milijona evrov za izgradnjo dovoznih poti. Pa čeprav je jeseni 2018, kmalu po prevzemu ministrske funkcije, zagotavljala, da bo odločno ukrepala in pospravila aneks z mize. Tokrat pa je bilo v oddaji Tarča razkrito, da je aneks vendarle podpisan in sicer konec januarja. Pa čeprav je Bratuškova zatrjevala, da bo »grizla in sekala lovke«.

Bratuškova je sicer v zadnjem času sprožila tudi pogovore o t. i. projektni vladi. Kot trdijo naši viri, naj bi bil pobudnik te ideje v resnici Gregor Golobič.

Zadnje novice

Sorodne vsebine